Carte de bucate manastiresti - Carti.Crestinortodox.ro

Carte de bucate manastiresti

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
40,00Lei
In stoc

Aceasta carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata. Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.

Descriere

Carte de bucate manastiresti

"...Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti. Bogatia retetelor, in pofida lipsei totale a carnii, este impresionanta. Cele mai multe sunt adevarate poeme din doua, trei sau patru ingrediente. (…)


Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.

Aceasta carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata.”
(Dimitrios Rousounelis, O arca a gusturilor culinare din bucataria manastirilor chinoviale)

"In ultimele decenii, oamenii de stiinta au studiat dieta mediteraneana si au constatat ca un regim alimentar cu multi carbohidrati, sarac in proteine, bogat in uleiuri de masline si de peste, care abunda in legume proaspete si fructe, contribuie si favorizeaza o viata lunga, fiindca reduce riscul anumitor tipuri de cancer si al afectiunilor cardiace (…). Bucataria mediteraneana inseamna sanatate si o viata traita cum se cuvine.”

(Carol Helstosky, Food Culture in the Mediterranean)

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731363462
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2013
 • Numar pagini: 303
 • Tip carte: Cartonată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 15 x 22 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Eva 08-03-2014
  5 din 5 stele
  O abordare atragatoare a bucatariei monahale

  Paola Psarrou (Πάολα Ψαρρού) a studiat limba franceză, dar sa dedicat artei gastronomiei in ultimii 20 de ani.
  "Carte de bucate mănăstirești" reprezintă produsul muncii a șpate ani de cercetare și conține 220 de rețete delicioase adunate cu grijă, retete provenite de la zeci de mănăstiri din intreaga Grecie.

  Cartea oferă o nouă abordare atrăgătoare pentru gastronomie grecească cu preparate extrase din tradiția veche a bucatariei monahale, folosind produse proaspete locale gătite în vase de lut pentru un gust savuros.

  Postul ar putea însemna a renunța la anumite ingrediente pentru perioade limitate, dar aceasta nu a însemnat renunțarea la gust, în timp ce a sărbători înseamnă ospăț, cu accent pe calitate, mai degrabă decât exces.

  In carte se regasesc plăcinte de cartofi, o supa de verdeturi sălbatice cu ierburi aromate, salată de ciuperci, chiftele de icre de pește, supa de creveți, tocană de caracatiță, kebab de pește-spadă și calmar umplut cu orez, produse de patiserie sau visinată.

  Fiecare secțiune vine cu un fragment introductiv și rugăciuni de binecuvantare a vinului, a colivei sau a prinoaselor de fructe.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor