Termeni si conditii

Versiunea: 1.0 din data: 2018-05-24

Termenii si conditiile de utilizare a serviciului furnizat prin intermediul sectiunii „Carti” („Serviciul”) din cadrul site-ului www.crestinortodox.ro (denumite in continuare "Termeni si Conditii") stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate achizitiona produsele comercializate prin intermediul sectiunii „Carti” din site-ul www.crestinortodox.ro.

In intelesul prezentelor Termeni si CondiÅ£ii: Site inseamna in continuare pagina de internet www.crestinortodox.ro; Sectiunea inseamna paginile disponibile în Site prin intermediu adresei http:/carti.crestinortodox.ro/; Administratorul Site-ului inseamna in continuare Active Soft S.R.L. cu sediulîn Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, sectiunea 1, sector 2, BucureÃ…i, având cod unic de înregistrare 14309651, având telefon 021 209 53 48, fax 021 209 53 16, adresa de contact: office@activesoft.ro; Utilizatorul inseamna in continuare orice persoana care acceseaza continutul paginilor sectiunii „Carti”, care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul.

Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea, astfel cum acestea sunt formulate în prezentul act, atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata utilizarea Serviciului si/sau accesarea Sectiunii; accesarea sau vizitarea in continuare a Sectiunii, si / sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea. Prin utilizarea Serviciului, Utilizatorul acceptÄprevederile acestor Termeni si Conditii si intelege sa utilizeze Serviciul in stricta conformitate cu acestea.
 

1. Accesarea Serviciilor

1.1. Administratorul Site-ului furnizeaza servicii de comercializare pe internet a cartilor editate si tiparite de furnizorii Administratorului Site-ului, potrivit prevederilor prezentelor Termeni si conditii si explicatiilor oferite pe Site. Administratorul Site-ului nu are obligatia de a controla / verifica continutul cartilor puse in vanzare pe Site si nu este reprezentantul editurilor respective. Cartile sunt comercializate in forma in care sunt tiparite de edituri, in limita stocului disponibil.

1.2. Administratorul Site-ului poate modifica, suspenda sau intrerupe in orice moment furnizarea Serviciilor si / sau accesul Utilizatorului la ele, in intregime sau in parte, inclusiv disponibilitatea oricarui element in legatura cu Serviciile, fara nicio notificare. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul, ca potrivit propriei sale optiuni discretionare si fara a fi obligata sa justifice in vreun mod, sa refuze acordarea accesului la Servicii oricarei persoane, in orice moment.
 

2. Inregistrare si securitate

2.1. Ca si conditie de utilizare a Serviciilor, Utilizatorului i se solicita inregistrarea in baza de date a Administratorului Site-ului. Utilizatorul va furniza Administratorului Site-ului date corecte, complete, actuale si valabile, iar in caz contrar se va considera ca a incercat sa incalce prevederile prezentelor Termeni si conditii, ceea ce va putea avea ca urmare inchiderea imediata a contului sau de Utilizator sau refuzul prestarii Serviciilor.

2.2. Utilizatorul certifica Administratorului Site-ului ca are cel putin 18 ani prin simpla acceptare a prezentelor Termeni si conditii. Utilizatorul certifica, de asemenea, prin simpla acceptare a prezentelor Termeni si conditii, ca potrivit prevederilor legale in materie are dreptul sa utilizeze Serviciile si sa acceseze paginile aferente Serviciului, si isi asuma responsabilitatea completa pentru alegerea si utilizarea Serviciului.

2.3. Utilizatoriilor le este interzis: (a) sa utilizeze datele de identificare ale unei alte persoane cu intentia de a se folosi in mod fraudulos de identitatea acesteia; (b) utilizarea ca si nume de utilizator a unui nume pentru care drepturile sunt detinute de o alta persoana decat Utilizatorul, fara autorizarea explicita a respectivei persoane. Ori de cate ori considera ca exista aceasta situatie, Administratorul Site-ului va avea dreptul de a refuza prestarea Serviciului potrivit propriei sale optiuni, care nu poate fi cenzurata in niciun mod de catre alta persoana, si fara a fi tinuta sa justifice motivele.


3. Conditii de furnizare a Serviciului

3.1.Livrarea produselor se va face pe intreg teritoriul Romaniei si se va percepe de la Utilizator un tarif de livrare in conformitate cu informatiile disponibile in Sectiune la momentul efectuarii comenzii. Astfel, pe langa pretul produselor achizitionate de Utilizator, se va solicita acestuia plata unui tarif de livrare platit catre Administratorul Site-ului, tarif care va fi adus la cunostinta Utilizatorului in momentul efectuarii comenzii. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a efectua confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea telefonica a fiecarui Utilizator.

3.2. Consumatorul are dreptul sÄnotifice în scris comerciantului cÄrenunţÄla cumpÄare, fÄÄpenalitÄ£i Ã… fÄÄinvocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrÄoare de la primirea prosului sau, în cazul prestÄilor de servicii, de la încheierea contractului, urmata de returnarea in acest termen a produsului cumparat, cu toate accesoriile si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, Utilizatorul suportand toate cheltuielile de transport ocazionate, conform legilor romanesti.

3.3. Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii in orice mod si in orice masura a oricaror prevederi din Termeni si conditii, Administratorul Site-ului va putea opta in mod discretionar pentru suspendarea totala sau partiala a accesului Utilizatorului la orice Serviciu al Site-ului, sau pentru interzicerea definitiva a accesului la una sau mai multe dintre facilitatile oferite de Site / Servicii, fara niciun fel de atentionari sau notificari prealabile si fara a fi necesare orice alte formalitati in acest sens.

3.4. Utilizatorul este responsabil pentru intreaga sa activitate privind Serviciile sau in legatura cu acestea. Orice incercare a oricarui Utilizator de utilizare frauduloasa, abuziva sau ilegala a Serviciilor sau orice incercare a oricarui Utilizator de utilizare a Serviciilor impotriva prevederilor prezentelor Termeni si conditii ori intereselor Administratorului Site-ului sau altor persoane, confera Administratorului Site-ului dreptul de a intrerupe ori suspenda pe durata decisa discretionar de acesta dreptul Utilizatorului de a utiliza in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Site-ul.

3.5. Continutul Sectiunii (texte, descrieri ale produselor, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu editurile. Din acest motiv, Administratorul Site-ului nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in Sectiune, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre edituri.
 

4. Limitarea raspunderii

4.1. Utilizatorul intelege si accepta ca prin intermediu Serviciului Administratorul Site-ului ofera doar un serviciu de comercializare online a cartilor religioase si ca nu are nicio obligatie ori raspundere privind urmatoarele, dar fara a se limita la acestea: Utilizatorii care acceseaza Serviciile prin intermediul Site-ului; informatiile preluate de la Utilizatori prin utilizarea Serviciilor si orice consecinte care pot deriva din cele mentionate mai sus, inclusiv de natura juridica sau economica, dar fara a se limita la acestea; actiunile care pot fi / nu pot fi intreprinse de catre oricare Utilizator sau oricare persoane, ca rezultat direct sau indirect al utilizarii Serviciilor. Administratorul Site-ului nu poate fi tras la raspundere in orice mod ori masura pentru orice fel de actiuni desfasurate de catre Utilizator si nici pentru utilizarea in orice mod a Serviciilor sau orice alta activitate in legatura cu Serviciile. Utilizatorul apeleaza la Servicii pe propria raspundere. Utilizatorul este singurul responsabil pentru utilizarea produselor achizitionate prin intermediul Serviciilor.

4.2. Administratorul Site-ului nu garanteaza implicit sau expres pentru furnizarea Serviciilor. Administratorul Site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Servicii si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil. Administratorul Site-ului nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare functionarea acestui site,informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui Site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. Administratorul Site-ului nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

4.3. Serviciile si paginile web aferente acestora sunt puse la dispozitia Utilizatorilor potrivit principiului “asa cum sunt”, “asa cum sunt disponibile”, fara niciun fel de garantii, exprese sau implicite, si fara nicio raspundere din partea Administratorului Site-ului in legatura cu acestea. Administratorul Site-ului nu garanteaza in niciun mod sau masura rezultatele utilizarii Serviciilor si Utilizatorul isi asuma toate riscurile si intreaga raspundere juridica in legatura cu acestea. In mod expres, Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Site-ului este absolvit de orice raspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, rezultate din utilizarea Serviciului sau orice alt aspect in legatura cu Serviciul precum si din utilizarea paginilor aferente acestuia in orice mod sau orice efecte juridice derivand din aceasta.

4.4. In nicio situatie, indiferent de circumstantele invocate, Administratorul Site-ului sau colaboratorii acestuia nu vor putea fi chemati sa raspunda in legatura cu Serviciile: (a) pentru orice suma in plus fata de sumele platite efectiv de Utilizator catre Administratorul Site-ului cu titlu de pret pentru achizitionarea produselor comercializate prin intermediul Sectiunii; (b) pentru orice daune ori prejudicii, directe sau indirecte. In nicio situatie, indiferent de circumstantele invocate, Administratorul Site-ului nu va datora Utilizatorului despagubiri decat in limita sumelor efectiv platite de catre Utilizator catre Administratorul Site-ului cu titlu de pret.

4.5. Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Site-ului este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Serviciilor si a paginilor web aferente, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului Site-ului. In cazurile de forta majora Administratorul Site-ului si / sau colaboratorii, operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, sunt exoneraţi total de raspundere. Cazuril de oforta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Administratorului Site-ului, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, atacurile informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva etc. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate pe motiv de forta majora, conform uzantelor legii romanesti.
 

5. Tarife si plati

5.1. Preturile produselor includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare. Plata produselor comandate se va efectua in avans, online, prin card bancar. Livrarea va fi efectuata numai dupa incasarea pretului (pret produs + tarif livrare) de catre Administratorul Site-ului. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

5.2. Administratorul Site-ului nu va pretinde si Utilizatorul nu este obligat sa plateasca vreun pret suplimentar in afara de cele mentionate pe Site. Utilizatorul nu poate cere rambursarea acestui pret in nicio situatie in care a incalcat oricare din prevederile prezentelor Termeni si conditii.

5.3. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a schimba preturile pentru oricare dintre produse si servicii si de a stabili noi preturi in orice moment, potrivit propriei sale optiuni. Orice modificare de preturi va deveni operanta imediat dupa notificarea in acest sens a Utilizatorului (prin e-mail sau prin afisarea acesteia pe Site, potrivit optiunii Administratorului Site-ului).

5.4. Sunt aplicabile urmatoarele reguli pentru transferul de la Utilizator catre Administratorul Site-ului a preturilor corespunzatoare produselor si serviciilor achizitionare de Utilizator: (a) Utilizatorul va transfera in avans Administratorului Site-ului contravaloarea produselor si serviciilor de livrare, plata sumei fiind considerata efectuata doar la momentul la care contul bancar al Administratorului Site-ului va fi fost creditat cu suma respectiva, iar banca va fi confirmat operatiunea prin extras bancar sau alte documente bancare similare eliberate Administratorului Site-ului; (b) Utilizatorul intelege si accepta ca rambursarea de catre Administratorul Site-ului a sumelor platite de acesta catre Administratorul Site-ului este posibila doar cu respectarea prevederilor art. 3.2 de mai sus. Plata se va putea face prin intermediul operatorilor de plati indicati in Sectiune. Avand in vedere aceasta, Utilizatorul se supune in intregime termenilor si conditiilor operatorului de plati, Active Soft fiind absolvit in intregime de orice raspundere cu privire la orice probleme intalnite in efectuarea platii.

5.5. Utilizatorul intelege si este de acord sa suporte toate taxele si impozitele aplicabile sau orice alte taxe impuse potrivit prevederilor legale in materie in legatura cu utilizarea Serviciilor de catre Utilizator, precum si toate comisioanele sau spezele de orice fel prevazute pe Site sau datorate in orice mod in legatura cu sumele transferate cu orice titlu Administratorului Site-ului.
 

6. Modificarea Termenilor si conditiilor

6.1. Administratorul Site-ului isi rezerva dreptul de a modifica orice prevedere din Termeni si conditii, in orice moment, potrivit propriei sale optiuni discretionare si fara a fi obligat sa justifice in vreun mod, prin postarea unui anunt pe Site / Sectiune, sau prin transmiterea unei informari via e-mail sau prin posta. Utilizarea in continuare a Serviciilor de catre Utilizator, ulterior postarii Termenilor si conditiilor modificate pe Site / Sectiune, postarii anuntului sau transmiterii informarii, constituie o acceptare deplina si neconditionata de catre Utilizator a respectivelor modificari la Termeni si conditii.
 

7. Continutul Sectiunii

7.1. Site-ul si intreg continutul sau, inclusiv cel al Sectiunii, aflat in legatura cu furnizarea Serviciilor, sunt protejate de prevederile legislatiei romane cu privire la dreptul de autor si sunt create special pentru folosirea lor de catre Utilizatori cu prilejul utilizarii Serviciilor, putand fi utilizate cu autorizarea Administratorului Site-ului numai in stricta concordanta cu prevederile acestor Termeni si conditii. Toate materialele si informatiile disponibile in Sectiune inclusiv dar fara a se limita la continutul si elementele de grafica ale Sectiunii, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, apartin Administratorului Site-ului si reprezinta Continutul Sectiunii, iar drepturile (inclusiv cel de autor) corespunzatoare acestora apartin Administratorului Site-ului. Continutul Sectiunii, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopurile prevazute in aceste Termeni si conditii si doar cu repectarea termenilor si conditiilor prevazute. Utilizatorul se va conforma in intregime tuturor prevederilor legale privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si oricaror informari si restrictii referitoare la orice Continut accesat in legatura cu Serviciile.
 

8. Asigurari

8.1. Utilizatorul garanteaza Administratorului Site-ului ca aceasta nu va suferi niciun fel de pierderi ori prejudicii din cauza Utilizatorului sau in legatura cu acesta din cauza oricaror reclamatii sau cereri care ar putea fi inaintate de terte persoane in urma utilizarii Serviciilor, incalcarii acestor Termeni si conditii, incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala sau a oricarui alt drept al unei persoane sau entitate. Asigurarea precedenta include obligatia Utilizatorului ca in caz de litigiu va suporta toate cheltuielile aferente, inclusiv dar fara a se limita la onorariile avocatilor, expertilor si consultantilor sau executorilor, taxe judiciare, notariale sau de executare, cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciilor sau orice alt aspect in legatura cu Serviciile.


9. Legatura cu alte site-uri

9.1. Utilizatorii inteleg si accepta ca Site-ul poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet, care sunt considerate de Administratorul Site-ului utile in legatura cu Continutul Sectiunii, dar care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa. Administratorul Site-ului este absolvit de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe toate site-urile de internet mai sus mentionate, precum si corectitudinea si exactitatea acestora, iar Utilizatorii inteleg si accepta ca aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre Administratorul Site-ului. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre Administratorul Site-ului. In momentul in care Utilizatorii acceseaza aceste site-uri de internet, ei o fac pe riscul lor, cunoscand ca utilizarea serviciilor oferite de aceste site-uri este supusa conditiilor stabilite de administratorii acestor site-uri.
 

10. Incetarea efectelor Termenilor si conditiilor

10.1. Administratorul Site-ului poate inceta sau suspenda oricare sau toate Serviciile sau accesul la Sectiune, fara notificare prealabila, in cazul in care Administratorul Site-ului considera ca Utilizatorul incalca in orice mod sau in orice masura oricare din termenii si conditiile acestor Termeni si conditii.

10.2. In orice situatie de inchidere a contului Utilizatorului, inclusiv in cazul rezilierii de catre Administratorul Site-ului potrivit celor de mai sus, Utilizatorul va inceta imediat sa utilizeze contul pe Site. Toate prevederile acestor Termeni si conditii care prin natura lor continua sa produca efecte dupa incetarea acesteia, includ dar nu se limiteaza la declinari de garantii si limitari de responsabilitate.
 

11. Alte clauze

11.1. In cazul in care oricare din parti va renunta temporar la exercitarea oricarui drept dintre cele prevazute in Termeni si conditii, aceasta renuntare nu va putea fi considerata ca o renuntare definitiva la respectivul drept. Administratorul Site-ului nu va fi tinut responsabil pentru nicio neindeplinire a obligatiilor sale in cazul interventiei oricarei cauze de forta majora.

11.2. Daca oricare prevedere din Termeni si conditii va fi declarata nula, prevederea respectiva va fi eliminata si inlocuita cu o alta prevedere in acelasi spirit, astfel incat prezentele Termeni si conditii sa produca in continuare efectele juridice avute in vedere initial.

11.3. Partile convin ca orice litigii care intervin in legatura cu prezentele Termeni si conditii sau cu furnizarea Serviciilor vor fi judecate de catre instanta judecatoreasca competenta de la sediul Administratorului Site-ului.