100 mancaruri manastiresti. Ciorbe, mancaruri, deserturi - Carti.Crestinortodox.ro

100 mancaruri manastiresti. Ciorbe, mancaruri, deserturi

Fii primul care adauga o recenzie!
15,00Lei
In stoc

Mâncarea mănăstirească este renumită nu doar pentru gustul său autentic, ci și pentru simplitatea și beneficiile sale pentru sănătate. De-a lungul timpului, rețetele mănăstirești au fost păstrate și transmise din generație în generație, fiind marcate de

Descriere

100 mancaruri manastiresti. Ciorbe, mancaruri, deserturi

Mâncarea mănăstirească este renumită nu doar pentru gustul său autentic, ci și pentru simplitatea și beneficiile sale pentru sănătate. De-a lungul timpului, rețetele mănăstirești au fost păstrate și transmise din generație în generație, fiind marcate de o înțelegere profundă a importanței unei alimentații echilibrate. Aceasta reflectă stilul de viață monahal, caracterizat de modestie și cumpătare. Legumele proaspete, cerealele, leguminoasele și fructele sunt baza meselor mănăstirești.

Un alt aspect unic al mâncării mănăstirești este modul în care sunt preparate. Fiecare etapă a procesului de gătit este însoțită de rugăciune, aducând o dimensiune duhovnicească procesului de pregătire a bucatelor. Rugăciunile rostite în timpul pregătirii mâncării nu doar sfințesc hrana și o fac mai gustoasă, ci creează și o atmosferă de pace și binecuvântare. Acest lucru contribuie la bunăstarea celor care vor mânca aceste bucate.

Despre acest lucru spunea și Maica Siluana Vlad: “De ce e mai bună mâncarea la mănăstire decât acasă? Pentru că la mânăstire, oricât ar fi de rea o maică sau un călugăr care face mâncare, ei tot vor zice: Doamne, Iisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine, păcătosul (păcătoasa)! Şi aceste cuvinte şi Cel chemat prin ele, intră în viaţa mea, în ceapa mea, în ciorba mea, în cartoful pe care îl curăţ, şi mă sfinţeşte şi le sfinţeşte. Şi cel care mănâncă, mănâncă lucru sfinţit şi se uneşte cu Dumnezeu venit acolo în ciorba noastră, în ceapa noastră.” 

Călugării și maicile din mănăstiri își încep și își încheie ziua cu rugăciune. Acest obicei nu se limitează doar la slujbele religioase, ci se extinde și la activitățile zilnice, inclusiv la gătit. Pregătirea mâncării cu dragoste și binecuvântare pentru cei dragi îmbunătățește nu doar calitatea mâncării, ci și starea de bine a celor care o consumă.

Aceasta este o lecție valoroasă pe care o putem aplica în viața noastră de zi cu zi. Orice muncă făcută cu dragoste și dăruire poate fi un mijloc de mântuire. Gătitul, curățenia, lucrul manual – toate acestea pot deveni modalități prin care ne exprimăm dragostea față de aproapele și față de Dumnezeu. 

Atunci când le pregătim celor apropiați diverse feluri de mâncare, să ne amintim să o facem cu dragoste și dăruire. Să încercăm să rostim rugăciuni simple, cerând ajutorul lui Dumnezeu nu doar pentru ca să pregătim o mâncare gustoasă și sănătoasă, ci și pentru fiecare membru al familiei.

Specificaţii

  • Editor: Ortodoxia
  • ISBN: 9786068647418
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie