Omul - animal indumnezeit - Carti.Crestinortodox.ro

Omul - animal indumnezeit

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

Cartea Omul - animal indumnezeit a lui Panayotis Nellas are o valoare inestimabila prin faptul de a fi pus in lumina calitatile superioare ale antropologiei ortodoxe, singura care poate asigura cresterea spirituala fara sfarsit a persoanelor umane...

Descriere

Omul - animal indumnezeit

"In cartea intitulata Zoon theoumenon, Panayotis Nellas - teolog grec decedat prematur in 1986 la varsta de 50 de ani - a dat teologiei ortodoxe cea mai cuprinzatoare si fidela expunere a antropologiei patristice, care a fost tot timpul si este si azi antropologia Bisericii Ortodoxe.

Cartea lui Nellas are o valoare inestimabila prin faptul de a fi pus in lumina calitatile superioare ale antropologiei ortodoxe, singura care poate asigura cresterea spirituala fara sfarsit a persoanelor umane prin unirea lor cu Hristos.

Profunzimea permanent fecunda si actuala a antropologiei patristice a fost pusa in relief de Nellas mai ales prin evidentierea caracterului ei hristologic.

Cartea se remarca prin totala fidelitate fata de textele patristice despre om. Dar aceasta prezentare fidela si sistematizata a ideilor patristice despre om i-a servit lui Nellas ca baza pentru pretioase reflectii personale care pun in lumina via si surprinzatoarea actualitate de azi si de totdeauna a antropologiei patristice, datorita profunzimii ei neschimbate.

Este meritul lui Nellas de a fi contribuit prin reflectiile sale la adancirea antropologiei patristice si de a fi deschis perspectivele unei continue adanciri a ei in viitor, corespunzator gandirii si problematicii din fiecare timp, aratand astfel fecunditatea si actualitatea ei permanenta.” (preot Dumitru Staniloae)

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9789737859525
  • An aparitie: 27 Ianuarie 2009
  • Numar pagini: 270
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie