Istoria filosofiei bizantine - Carti.Crestinortodox.ro

Istoria filosofiei bizantine

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

Filosofia si, prin urmare, istoria ei sunt strans legate de cultura unui popor. Astazi ne ajuta foarte mult faptul ca bizantinologii au facut descoperiri importante in aproape toate zonele culturii bizantine.

Descriere

Istoria filosofiei bizantine

Filosofia si, prin urmare, istoria ei sunt strans legate de cultura unui popor. Astazi ne ajuta foarte mult faptul ca bizantinologii au facut descoperiri importante in aproape toate zonele culturii bizantine. Insa este timpul sa intelegem ca, si teologia, cu toate expresiile ei, este si ea cultura. Desigur, acest lucru este valbil si pentru Evul Mediu occidental. Vreau sa cred ca, in sfarsit, astazi am scapat de periculoasa poveste a dogmatismului antireligios, conform caruia Evul Mediu occidental ar fi fost un fel de noapte. De multe ori, in interiorul hotarelor unui soi de maniheism, dogmatismul antireligios este mai fanatic decat cel religios.

In studiul de fata, pe baza unor exigente criterii istorico-filologice, printr-o noua metoda si prin identificarea unui alt continut, incerc sa prezint istoria filosofiei bizantine asa cum a fost ea exprimata in momentele exlesiastice, din moment ce modul exlesiastic de viata si gandire a dominat climatul culturii bizantine.

Nikolaos A. Matsoukas

Specificaţii

  • Editor: Bizantina
  • ISBN: 9786068112169
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2011
  • Numar pagini: 323
  • Tip carte: Cartonată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 15.5 x 21 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie