Iisus Hristos Mantuitorul - Carti.Crestinortodox.ro

Iisus Hristos Mantuitorul

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Lucrarea Nataliei Manoilescu-Dinu, intitulata Iisus Hristos Mantuitorul, este un cuprinzator comentariu ortodox asupra Sfintelor Evanghelii, avand drept obiectiv final o monografie hristologica bazata pe informatiile cuprinse in cele patru Evanghelii.

Descriere

Iisus Hristos Mantuitorul

Editura Bizantina are bucuria de a oferi cititorilor sai o lucrare monumentala, atat prin volumul cat si prin continutul sau. Lucrarea Nataliei Manoilescu-Dinu, intitulata Iisus Hristos Mantuitorul, este un cuprinzator comentariu ortodox asupra Sfintelor Evanghelii, avand drept obiectiv final o monografie hristologica bazata pe informatiile cuprinse in cele patru Evanghelii canonice.

Este vorba despre o premiera absoluta in bibliografia teologica romaneasca si poate chiar cea ortodoxa. Nu cunosc o lucrare asemanatoare in spatiul ortodox. Daca ar fi sa o asimilam vreunui gen existent, cel mai apropiat ar fi cel al biografiei sau al vietii lui Iisus.

Dar lucrarea nu se aseamana cu nici una din cele aparute in lumea eterodoxa pe aceasta tema, tocmai pentru ca nu se limiteaza la prezentare aspectelor exterioare ale vietii pamantesti a Mantuitorului, ci incearca sa patrunda in tainele persoanei si lucrarii dumnezeiesti a Fiului lui Dumnezeu. Din acest punct de vedere, ea se inscrie mai curand in categoria monografiilor hristologice semnate de Parintele Dumitru Staniloaie (Iisus Hristos sau restaurarea omului si Chipul evnghelic al lui Hristos).
Pr. Prof. Dr. Constantin Coman

Specificaţii

 • Editor: Bizantina
 • ISBN: 9739492371
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2004
 • Numar pagini: 750
 • Tip carte: Cartonată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 16 x 23 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Daniel 02-03-2014
  5 din 5 stele
  O carte unica

  Inainte de a citi cartea Iisus Hristos Mantuitorul - in lumina Sfintelor Evanghelii nu cunoasteam nimic despre autor. In opinia mea, aceasta carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarui crestin. Lucrarea este scrisa concis, cu claritate si, totodata, cu o deosebita profunzime teologica si duhovniceasca.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor