Comentariu la Apocalipsa - Carti.Crestinortodox.ro

Comentariu la Apocalipsa

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Atunci cand Biserica a inclus Apocalipsa in canonul cartilor Noului Testament, ea a dobandit un mesaj pentru noi toti, un mesaj care nu se sprijina direct pe planul eshatologic al lui Ioan, ci pe temeliile teologice ale sperantei crestine.

Descriere

Comentariu la Apocalipsa

Nu trebuie sa-l corectam pe Sfantul Ioan, asa incat sa-l facem sa fie de acord cu conceptiile si cu parerile noastrem care in cele din urma sunt in acord cu propriile noastre asteptari.

Ca autor inspirat de Dumnezeu, Ioan are un mesaj catre Biserica epocii sale, ca toate cartile Noului Testament. Atunci cand Biserica a inclus aceasta carte in canonul cartilor Noului Testament, ea a dobandit un mesaj pentru noi toti, un mesaj care nu se sprijina direct pe planul eshatologic al lui Ioan, ci pe temeliile teologice ale sperantei crestine, pe care s-a sprijinit si planul lui.

Aceste baze teologice intereseaza pe crestinul contemporan. Intregul discurs eshatologic al lui Ioan ne ajuta sa intelegem sensurile teologice si gandirea profetului despre speranta crestina.

Un model de neurmat il constituie  acea interpretare care a inteles sau intelege continutul Apocalipsei privind evenimentele istorice concrete ca aplicandu-se la evenimentele unei epoci ulterioare. Acest gen de erminie ignora aproape complet conceptiile teologice cutremuratoare ale cartii despre Dumnezeu, lume, existenta umana si societate.

Specificaţii

 • Editor: Bizantina
 • ISBN: 9739492363
 • An aparitie: 10 Martie 2004
 • Numar pagini: 342
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 14.5 x 22.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Daniela 14-02-2014
  5 din 5 stele
  Un "must-have"

  Incercand sa citesc Apocalipsa m-am confruntat cu neputinta de intelege pasaje intregi. Si nu cred ca gresesc spunand ca este poate cartea cel mai greu de citit si inteles din intreaga Sfanta Scriptura. Cand am gasit intr-o librarie acest comentariu la Apocalipsa l-am cumparat fara sa ezit. Si nu regret, intrucat mi-a fost de un real folos.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor