Tine candela inimii aprinsa. Invatatura parintelui Serghie - Carti.Crestinortodox.ro

Tine candela inimii aprinsa. Invatatura parintelui Serghie

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
20,00Lei
In stoc

Parintele Serghie a fost un om de o neasemanata cura­tie, simtita si laudata de toti marii barbati du­hovnicesti care l-au cunoscut. Pentru ca era asa de curat si de smerit si cu adevarat izvor nesecat de rugaciune, Domnul i-a daruit inca si harul...

Descriere

Tine candela inimii aprinsa. Invatatura parintelui Serghie

Părintele Serghie a fost un om de o neasemănată cură­ţie, ­simţită şi lăudată de toţi marii bărbaţi du­hovniceşti care l‑au cunoscut. Pentru că era aşa de curat şi de smerit şi cu adevărat izvor nesecat de rugăciune, Domnul i‑a dăruit încă şi harul cu­noaşterii inimilor şi l‑a făcut vas ales al luminii Sale necreate. Şi toţi văzându‑l se minunau de strălucirea îngerească a feţei sale.
S‑a arătat astfel şi după trup mărturie vie a nemin­cinoasei făgăduinţe dumnezeieşti, primind încă de aici arvuna minunatei preschimbări şi a îndumnezeirii, ce-şi vor afla împlinirea în Împă­răţie. Şi în chip vădit ajunsese la capătul doririlor şi câştigase odorul pentru care au suspinat şi s‑au nevoit toţi sfinţii: sălăşluirea în inimă a Du­hului Sfânt.
Jean-Claude Larchet

Nu‑i om pe lume să n‑aibă nevoie de ajutorul tău. Ia seama mai întâi la suferinţa sufletelor. Cum să‑l ajuţi, nu‑i carte să te înveţe. Fă‑o cu gingă­şie. Şi cu mare umi­linţă. Mândria otrăveşte roa­dele iubirii. Şi une­ori e bine iubirea să lucreze, alteori mai bine e să aştepte până ce inima‑i vesteşte. Că iubirea pururi cată la celălalt, gata în orice clipă să‑i sară în ajutor. Şi rugăciunea o luminează când şi cum să ajute. Şi tot ea ne face în chip minunat vă­zători ai tainei celui de lângă noi... Iubirea nu cere mari isprăvi şi planuri mari; face mult bine doar cu o vorbă bună, cu o privire, cu o mică rugăciune...
Părintele Serghie

Traducere din limba franceză de Marinela Bojin

Ediția a doua

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731364995
 • An aparitie: 15 Septembrie 2015
 • Numar pagini: 168
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor
 • Paul 10-02-2015
  5 din 5 stele
  Despre harul dumnezeiesc

  O mare putere ni s-a dat ca să străbatem calea plină de osteneală fără poticnire, neprimejduiţi de deznădejde ori de moleşeală. Şi, călcând peste curse, să biruim duhurile nevăzute care ne războiesc. Şi să ajungem teferi la capătul doririi, adică la unirea cu Dumnezeu. E darul harului primit în Sfintele Taine - între care mari sunt Botezul şi Cuminecarea.

  Harul ajută slăbiciunii şi neputinţei tale, ca să voieşti şi să împlineşti cele ce-ţi întrec firea şi puterea. Nu te plânge, dar, că ţi-e slabă voia. De te vezi nevolnic, niciodată n-ai să te trufeşti, cunoscând de unde-ţi vine curajul şi tăria. Şi la durere şi necaz, ai să alergi la Domnul ca pruncul la părinte.

  Lăsându-se în voia lui Dumnezeu, cu harul Lui au săvârşit sfinţii mari isprăvi şi nevoinţe. Nu oţelindu-şi voia au sporit cu duhul. Sfântul creştin nu se arată mai presus de om prin voia sa cea tare, ca hindusul, a cărui străduinţă nu-i alta decât desăvârşirea puterilor şi voii sale omeneşti. Sfântul pe toate le face prin puterea şi voia Domnului.

  Fiindcă aceasta e mare taină şi meşteşugul vieţii celei bune, să lucrezi cu puterea ce-ţi vine de la Domnul, nu cu a ta.

  Cunoaşte că războiul cel nevăzut nu-l duci de unul singur, ci pururea îţi stau alături Măicuţa Domnului, armiile cereşti, toţi sfinţii şi însuşi Domnul; niciodată nu va fi lipsit cel care duce „lupta cea bună" de harul şi ajutorul Lui.

  De te sfădeşti cu lumea, n-adu împotrivă, cuvinte lumeşti, ci sfintele cuvinte ale lui Dumnezeu. Şi nu cu arme făurite de tine îi războieşti pe draci, ci întotdeauna cu armele Sale.

  Toată tăria noastră vine de la Dumnezeu şi se câştigă cu sfânta rugăciune.

  Legea păcatului din tine nu-i mai tare decât tăria lui Hristos şi nu-i păcat ori patimă pe lume pe care să n-o biruie puterea harului.

  Iar ce se primeşte de la Dumnezeu, drept e să I se pună la picioare. De ai avuţie de virtuţi prin harul Său, nu-ţi socoti comorile ale tale, ci dă slavă şi mulţumită că te-ai îmbogăţit în Dumnezeu (cf. Lc 12, 21).

  Venirea harului în suflet nu se face cu sunet şi strigare. Nu în vijelie, ci în adiere de vânt lin, l-a văzut pe Domnul prorocul Ilie. Odată în chip simţit, iar altă dată, neştiut şi tainic vine harul. Că nu voieşte Domnul să ne pierdem prin mândrie.

  De e simţire însă, e neînşelătoare, pentru curăţia şi minunăţia ei.
  Parintele Serghie

 • CrestinOrtodox 12-11-2014
  5 din 5 stele
  Despre sfinţenie

  Telul vieţii omeneşti

  Sfinţii n-au chipuri îngereşti. Sfinţenia le e adeseori ascunsă. Duhovnicia nu se arată ochilor trupeşti, ci numai „ochiul inimii" curate, iubitoare şi smerite o vede desluşit.

  După înfăţişare, sfântul e om ca toţi oamenii. Uşor poţi trece pe lângă unul, fără măcar s-o ştii. Sau chiar să ţi se pară că nu-i mai bun ca alţii, prea iute, prea aspru, prea încet ori cu vreun cusur trupesc. Asta pentru că sfântul a biruit lăuntric omul vechi, dar după chip tot om se vede. Schimbarea sa la faţă nu se petrece încă de pe acest pământ, de aceea sfinţenia nu-i este întotdeauna cunoscută.

  Sfântul nu-i om desăvârşit, ci om ce are desăvârşirea lui Dumnezeu în el. Sfinţenia lui e întotdeauna chipul sfinţeniei lui Dumnezeu, singurul „Sfânt şi Preasfânt" şi „Izvorul sfinţeniei"] cum rosteşte în taină preotul la Liturghie. Şi noi toţi mărturisim aşa când, auzind chemarea: „Sfintele, sfinţilor", răspundem: „Unul Sfânt, Unul Domn Iisus Hristos".

Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor