Sfantul - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul

Fii primul care adauga o recenzie!
13,00Lei
In stoc

Ingerii,acesti slujitori ai slavei lui Dumnezeu,au coborat deasupra colibei parintelui Visarion si si-au deschis pergamentele lor cu vietile sfintilor. Calendarul arata data de 24 august. Oamenii de pe pamant si cerul intreg sarbatoreau pe un sfant.

Descriere

Sfantul

Ingerii,acesti slujitori ai slavei lui Dumnezeu,au coborat deasupra colibei parintelui Visarion si si-au deschis pergamentele lor cu vietile sfintilor. Calendarul arata data de 24 august. Oamenii de pe pamant si cerul intreg sarbatoreau pe un sfant. Il chema Dionisie si era din Zakinthos,a fost ranit si a iubit si a suferit si l-a iertat pe ucigasul fratelui sau.

Si ingerii au deschis un nou pergament si au scris:„24 august,astazi,multi ani mai tarziu,un alt sfant,diferit de Sfantul Dionisie,dar care L-a iubit pe acelasi Dumnezeu,a implinit acelasi cuvant al Evangheliei,a fost ranit in aceeasi lupta,a suferit,dar a si iubit,un alt sfant,identic cu cel dinainte,l-a iertat pe fratele sau,criminalul”,au scris ingerii si au infasurat pergamentul,ca sa il duca la Dumnezeu.

Iar coliba stralucea,stralucea...
Slava Ţie,Doamne! Amin.

Lumina lina a sfintei slave,a Tatalui ceresc,a Sfantului,fericitului Iisuse Hristoase;venind la apusul soarelui,vazand lumina cea de seara. Laudam pe Tatal,pe Fiul si pe Sfantul Duh Dumnezeu. Vrednic esti in toata vremea a fi laudat de glasuri cuvioase,Fiul lui Dumnezeu,Cel ce dai viata,pentru aceasta
lumea Te slaveste.”

Se insera. Era putina lumina,doar cateva raze palide razbateau pe sub usa. Zervos statea pe vine,pe patul lui, incercand sa tina adunate picioarele sale lungi. Auzea vag rugaciunile Vecerniei. Celalalt s‑a ridicat,si‑a inaltat mainile lui slabe in sus si se uita spre cerul albastru care se vedea prin fereastra ingusta a celulei.

„Intareste,Doamne,sfanta si dreapta credinta a ortodocsilor crestini,iar Sfanta Biserica Ta o pazeste in veacul veacului.”

DIN CUPRINS:
„Te iert!”.......................................................................... 7
Un copil......................................................................... 47
Am avut o datorie........................................................ 81
In foc!........................................................................... 115
Dumnezeu il va milui pe Panaghiotis..................... 135
„Te astept la scaunul de spovedanie!”.................... 171
„Sfinte!”....................................................................... 201

TRADUCERE:Pr. Dr. Staicu Ciprian - Ioan

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN: 9786065501607
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
  • Numar pagini: 222
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie