Relatiile comerciale dintre Moldova si Polonia in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea - Carti.Crestinortodox.ro

Relatiile comerciale dintre Moldova si Polonia in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea

Fii primul care adauga o recenzie!
45,00Lei
In stoc

„Problema privind relațiile comerciale dintre Moldova și Polonia în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea este abordată prin prisma coexistenței pentru secolele XVI-XVIII a trei economii-univers distincte: economia-univers occidentală, economia-univers

Descriere

Relatiile comerciale dintre Moldova si Polonia in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea

„Problema privind relațiile comerciale dintre Moldova și Polonia în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea este abordată prin prisma coexistenței pentru secolele XVI-XVIII a trei economii-univers distincte: economia-univers occidentală, economia-univers rusă și economia-univers otomană. Autorul lucrării aplică în cercetările sale acest concept elaborat de Fernand Braudel și împărtășit pe deplin de Bogdan Murgescu. La fel, și relațiile comerciale ale Țării Moldovei cu Polonia se încadrau în raporturile Moldovei cu Europa Centrală. Constatăm astfel o conceptualizare a relațiilor comerciale dintre Moldova și Polonia prin prisma modelului celor trei economii-univers”. (Demir Dragnev)

„Lucrarea elaborată reprezintă o dovadă certă a faptului că investigațiile profunde științifice sunt de natură să aducă anumite clarități în studierea problemelor majore ale unei tematici extrem de dificile, marcate de cele trei împărțiri teritoriale ale Poloniei (1772, 1793, 1795), urmate la rândul lor atât de menținerea raporturilor economice tradiționale, cât și de stabilirea relațiilor comerciale a Moldovei cu teritoriile Republicii Nobiliare care au nimerit în componența Imperiului Austriac, a Imperiului Rus și a Prusiei. Confuziile și mistificările, statornicite în perioada ideologizată la maximum și reducționistă a istoriografiei din spațiul est-european, autorul le combate prin argumente științific documentate, fiind convins că numai astfel se poate ajunge la adevărul istoric”. (Valentin Tomuleț)

„Investigațiile autorului cuprind multiple aspecte ale relațiilor comerciale dintre Țara Moldovei și Polonia, fiind nuanțate cele mai relevante componente ale temei respective, implicit: transformările de ordin social și economic; tendințele de modernizare din ambele state; geneza elementelor cu caracter modern timpuriu; specializarea produselor și mărfurilor comercializate; corelația dintre import și export; statutul juridic al Moldovei și al Poloniei în context internațional; contribuția negustorilor pământeni și a celor alogeni la dezvoltarea comerțului bilateral; politica vamală, protecționistă și mercantilistă; litigiile comerciale; specificul și diversitatea sistemelor monetare; impactul conflictelor militare, al calamităților naturale asupra schimburilor bilaterale de mărfuri”. (Pavel Cocârlă)

Specificaţii

  • Editor: Eikon
  • ISBN: 9786064905819
  • An aparitie: 19 August 2021
  • Numar pagini: 398
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie