Sfantul Luca al Crimeii: viata, canonul, acatistul - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul Luca al Crimeii: viata, canonul, acatistul

Fii primul care adauga o recenzie!
6,00Lei
In stoc

ARHIEPISCOPUL LUCA AL CRIMEII: Un sfant nascut in secolul al XIX-lea, trecut la vesnicie in secolul al XX-lea si facator de minuni al secolului al XXI-lea - ­chirurg genial, marturisitor al credintei in inchisori si in lagare, vindecand cu darul sau,...

Descriere

Sfantul Luca al Crimeii: viata, canonul, acatistul

In secolul XX, atat de greu pentru Bi­serica Ortodoxa Rusa, a fost proslavit un intreg sobor de noi mucenici si marturisi­tori, printre care vedem figura mareata a Sfantului Luca (in lume Valentin Felixovici Voino-Iasenetkii), savant de renume mondial, profesor de chirurgie si anato­mie topografica, unul dintre pionierii an­esteziei regionale si chirurgiei septice.

De-a lungul multor ani, Valentin Felixovici a lucrat ca medic de tara in cele mai diferite parti ale Rusiei, din sud pa­na in nordul extrem. In toiul propagan­dei antireligioase, profesorul Voino-Iase­netkii, pe atunci medic-jsef al spitalului principal din Taskent, primeste hiroto­nia. "La vederea carnavalurilor profana­toare si a batjocurilor aduse Domnului nostru Iisus Hristos, inima mea striga ra­sunator: «Nu pot sa tac!», si simteam ca datoria mea este sa-L apar prin propovaduire pe Mantuitorul nostru jignit si sa laud nemasurata Lui milostivire fata de neamul omenesc", isi amintea el.

In anul 1923, parintele Valentin a pri­mit tunderea in monahism cu numele de Luca si a fost hirotonit intru episcop. Ca ierarh, a strabatut pentru marturisirea cre­dintei ortodoxe drumul spinos al lagare­lor de concentrare, a luat parte la al Doilea Razboi Mondial, in anul 1946 a fost ridicat la rangul de arhiepiscop. Pentru exceptio­nalele lucrari stiintifice Eseuri de chirurgie septica si Rezectiile tardive in plagile impus­cate ale articulatiilor mari a primit premiul Stalin clasa I, iar pentru participarea la al Doilea Razboi Mondial a primit meda­lia "Pentru eforturi eroice in Marele Raz­boi pentru Apararea Patriei 1941-1945".

Practic pana in ultimele zile ale vietii sale Sfantul Luca a imbinat slujirea episcopa­la cu practica chirurgicala. In anul 1995 a fost proslavit intre Sfintii Bisericii Orto­doxe Ucrainene, iar in anul 2000 - intre Sfintii Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sfantul Luca al Crimeii: viata, canonul, acatistul - Cuprins
Cuvant inainte ... 5
Viata Sfantului Luca ... 7
Canonul Sfantului Luca ... 81
Acatistul Sfantului Luca ... 91
Rugaciune catre Sfantul Luca, arhiepiscopul Crimeii ... 117

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731363196
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2012
  • Numar pagini: 119
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 16 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie