Retetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi Vol. I - Carti.Crestinortodox.ro

Retetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi Vol. I

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 7 recenzii ale clientilor
Nu se mai produce

Medicina Isihastă prezentată de părintele Ghelasie de la Frăsinei are caracteristicile unei tratări cuprinzătoate a problemelor omului contemporan în varietatea planurilor lor de manifestare. Putem astfel vedea un demers terapeutic de refacere a...

Descriere

Retetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi Vol. I

Medicina Isihastă prezentată de părintele Ghelasie de la Frăsinei are caracteristicile unei tratări cuprinzătoate a problemelor omului contemporan în varietatea planurilor lor de manifestare. Putem astfel vedea un demers terapeutic de refacere a memorialului comunicîrii cu Dumnezeu prin alipirea la Trupul lui hristos prin împărtăşirea cu Sfintele Taine ale Bisericii şi dialogul viu cu Sfânta Treime şi cu toţi sfinţii (sacroterapia) în împletire cu un demers de tămăduire a puterilor sufletului afectate de patimi şi de cultivarea virtuţiilor (psihoterapie) un demers de recuparare prin dinamismul mişcărilor fizice a energiilor blocate (mobiloterapia) şi un demers de regândire a hranei din perspectivă iconică (dietoterapia) în care primează aspectul comunicărilor între memorialuri vii cu finalitatea asumării de către om a naturii spre a o duce ca dar şi a o asimila euharistic în taina Împărăţiei lui Dumnezeu.

Cei bolnavi trebuie să înceapă cu seriozitate o alimentaţie care să refacă sănătatea gastro-intestinală. Unii mănâncă prea mult şi alimente îmbolnăvitoare, alţii mănâncă insuficient şi tot alimente stricate. Şi unii şi alţii trebuie să treacă urgent la o alimentaţie sănătoasă şi strict selectivă.

Dimineaţa mâncaţi ceva care să „ măture " traiectul digestiv, ca fructe şi vegetale, sau cereale crude (dar uşor dospite; vezi reţetele respective). Este o nenorocire mâncarea dulciurilor şi lactatelor sau amidonoaselor fierte, imediat dimineaţa.

Bolnavii să evite solanaceele, adică roşiile, cartofii, ardeii şi vinetele. Siliţi-vă să nu le folosiţi, sau să le folosiţi foarte rar, că produc dezechilibre între masa celulară şi oase.

Dacă folosiţi varză mai multă şi mai des, atenţie, completaţi „iodul", pe care îl consumă aceasta. Lipsa de iod afectează tiroida, cu efecte nocive. Iodul îl puteţi compensa prin alte alimente cu iod mai mult, ca morcovi, napi, praz, pere, struguri. Adesea ungeţi-vă Pielea cu tinctură de iod, care astfel se va absorbi uşor.

Fructele să nu fie prea dulci, dar nici acre. Să se evite dulciurile, că sunt „otrava mascată" a bolilor. în boală este nevoie de o hrănire uşoară, dar dulciurile trec prea repede în sânge şi adesea rămân nedigerate şi intoxică mai mult decât hrănesc. La fel, lactatele şi brânzeturile, care înfundă circulaţia digestivă, trec nedigerate în sânge şi se depun în organe. Trebuie o alimentaţie cât mai naturală, pe care organismul bolnav cu puterile ultime le mai poate digera. Şi mai trebuie ca organismul să fie repus pe picioare, ca să înceapă „digerarea".

Bolnavii să evite pe cât posibil uleiul, ca şi orice grăsime directă, ca unt, smântână, pentru că acestea trec nedigerate în sânge şi produc înfundări circulatorii. Să se folosească seminţele uleioase măcinate. Atenţie, şi seminţele trebuiesc ţinute până la 10 ore în apă, ca să se desfacă partea uleioasă şi să se neutralizeze râncezeala datorată uscării.

După mesele principale, nu vă grăbiţi să mai mâncaţi, ci faceţi o pauză, în care să beţi doar apă simplă, gură cu gură şi la intervale de 10-15 minute, ca să se dizolve sucurile stricate după digestie, să se purgheze reziduurile digestiei şi să se spele murdăriile digestiei. Ţineţi apa într-o sticlă albastră la lumină câteva ore, ca să se dezinfecteze, şi eventual puneţi un căţel de usturoi puţin zdrobit, sau în caz de diaree, fierbeţi apa şi apoi lăsaţi-o la lumină câteva ore şi apoi folosiţi-o. Apa este al doilea medicament după pâine, în Medicina Isihastă.

Fragmente din volumul "Retetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi".

Specificaţii

  • Editor: Platytera
  • ISBN: 9789731873572
  • An aparitie: 10 Iulie 2016
  • Numar pagini: 94
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 7 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
7
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 7 din 7 recenzii ale clientilor
  • Andrei Panait 27-04-2017
    5 din 5 stele
    Acum exista si volumul 2

    Gasiti aici Medicina isihastă. Taina vindecării. Vol. II

  • Ioan Adrian Cristea 13-03-2017
    5 din 5 stele
    Exista si vol. II ???

    Buna ziua...Vad ca pe coperta scrie ”1”..esxista si vol II sau III ..? Daca da as dori sa le comad impreuna . cu stima Ioan Adrian Cristea - Dumbraveni, Sibiu

  • Ion baloi 11-03-2017
    5 din 5 stele
    Sanatate

    Îmi place foarte mult!

  • Teodorovici Sebastian 11-03-2017
    5 din 5 stele
    Reţetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi

    Nu pot face o recenzie unei cărți pe care n-am citit-o! Pot, totuși, să presupun ce poate scrie un om ca Ghelasie gheorghe(am citit ”Isihasm”)! Totuși, citind recenziile prezentate, e sănătos să pomenim că Vaticanul(și nu numai), a ținut omenirea în Beznă, pe de o parte reprezentanții săi citind lucrările pe care le ascund în biblioteca lor, iar pe de alta(mă refer la Prezent; de trecut ... ce să mai vorbim) îndemnând(încă ... ) la/prin ”Crede și nu cerceta!”!
    Omul devine Liber prin Cunoaștere! Ori Vaticanul asta face ... !

  • Darzan Ion 11-03-2017
    5 din 5 stele
    Retetele medicinei isihaste pentru cei grav bolnavi

  • Andrei Panait 06-07-2016
    5 din 5 stele
    E minunat ca avem astfel de persoane ...

    E minunat ca avem astfel de persoane pentru ca ele vorbesc de om trup si suflet, nu doar de trup, dupa cum o fac cei mai multi medici.

    Publicat pe Crestinortodox.ro

  • Gavriil STIHARUL 06-07-2016
    5 din 5 stele
    Oricat ne-ar place noua sa fie asa ...

    Oricat ne-ar place noua sa fie asa, nu exista medicina isihasta. In Rasarit, medicina era laica, iar calugarii chemau doctorul. Calugarii nostri nu aveau pretentia sa se priceapa si la medicina, asa cum obisnuiau calugarii occidentali. De fapt, aia se pricep la toate. Vaticanul detine un observator astronomic, cu care iezuitii fac cercetari stiintifice de ultima ora. Sa nu uitam ca praful de pusca a fost preparat pentru prima data de Roger Bacon, un calugar franciscan. Gregor Mendel, parintele geneticii, era călugăr augustinian. Cand se mai gandeau aia la cele sfinte?
    Publicat pe Crestinortodox.ro

Afiseaza 7 din 7 recenzii ale clientilor