Prigoana cea dinauntru. Incercarile dreptilor in Biserica lor - Carti.Crestinortodox.ro

Prigoana cea dinauntru. Incercarile dreptilor in Biserica lor

Fii primul care adauga o recenzie!
12,00Lei
In stoc

Autorii prezintă, din istoria creştinismului ortodox, cîteva cazuri ilustre de sfinţi sau drepţi persecutaţi nu de păgîni sau de eretici, ci chiar de ierarhii lor bisericeşti sau de fraţii lor de credinţă, dar care au înfruntat prigoana în chip creştinesc

Descriere

Prigoana cea dinauntru. Incercarile dreptilor in Biserica lor

Prigoana cea dinauntru. Incercarile dreptilor in Biserica lor

…autorii prezintă, din istoria creştinismului ortodox, cîteva cazuri ilustre de sfinţi sau drepţi persecutaţi nu de păgîni sau de eretici, ci chiar de ierarhii lor bisericeşti sau de fraţii lor de credinţă, dar care au înfruntat prigoana în chip creştinesc, fără să părăsească Biserica, fără să se smintească întru credinţă şi fără să caute răzbunare.

Greu încercaţi pe termen scurt, ei rămîn biruitori pe termen lung, mereu actuali şi exemplari pentru conştiinţa şi viaţa întru Hristos. Prigonitorii au fost uitaţi ori s-au acoperit de ruşine, pe cînd prigoniţii cei pe nedrept strălucesc pilduitori peste veacuri, iar mulţi dintre ei se numără cu sfinţii. (Răzvan Codrescu)

…prigoana cea dinauntru este cea mai mare incercare la care poate fi supus un crestin. Aceasta carte este inchinata sfintilor si dreptilor prigoniti in Biserica lor, de la marii capadochieni si pana la marturisitorii vremurilor noastre. Sunt crestini progoniti de crestini, mai exact crestini neretici prigoniti de crestini neeretici…

Scopul acestei carti nu este unul defaimator, de aceea prigonitorii nu sunt pomeniti cu numele lor. Pentru zidirea noastra nu conteaza numele acestora, ci fenomenul probatoriu pe care l-au declansat: NU PARASITI BISERICA! nici daca va asupreste pe nedrept un frate crestin, un preot, un ierarh, un sinod chiar.

De fapt, cartea de fata are un singur scop: sa dovedeasca crestinilor – printr-un sir de biografii exemplare, incununate de credinta si iubire – ca nu exista nici un motiv pentru a parasi Biserica. Daca vreun prigonit se clatina sau are vreun gand rau impotriva prigonitorului, sa ia aminte la sfinti: in timp ce ei rabdau sau binecuvantau, numele lor era harazit sa traverseze istoria si sa o rascumpere pilduitor in DUH.

CUPRINS:

Cuvant inainte

BIOGRAFII INCUNUNATE DE IUBIRE SI CREDINTA

Sfantul Grigorie Teologul
Sfantul Vasile cel Mare
Sfantul Ioan Gura de Aur
Sfantul Maxim Marturisitorul
Sfantul Simeon Noul Teolog
Sfantul Grigorie Palama
Sfantul Maxim Grecul
Episcopul Gherasim Safirin
Parintele Iosif Trifa
Parintele Gheorghe Calciu
Parintele Constantin Sarbu

ADDENDA

Scurt interviu cu o maica alungata din manastire in 1959

Cazul Tanacu

Cazul Episcopului Artemie din Serbia

Un text lamuritor al Arhimandritului Serafim Alexiev

Precautie pastorala sau secularizare?

Prigoana cea dinauntru: concluzii finale.

Specificaţii

  • Editor: Christiana
  • ISBN: 9789731913421
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2011
  • Numar pagini: 157
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie