Omul la rascruce. De la dilemele fara raspuns la trecerea spre o alta logica - Carti.Crestinortodox.ro

Omul la rascruce. De la dilemele fara raspuns la trecerea spre o alta logica

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

„Aşadar întru această înălţime fiind făcut omul, aşezat într-un oarecare chip între firea cea schimbătoare şi cea neschimbătoare, mijloceşte în mod potrivit cele două margini, pe de o parte aducând lui Dumnezeu rugăciunile pentru cei înstrăinaţi din prici

Descriere

Omul la rascruce. De la dilemele fara raspuns la trecerea spre o alta logica

„Aşadar întru această înălţime fiind făcut omul, aşezat într-un oarecare chip între firea cea schimbătoare şi cea neschimbătoare, mijloceşte în mod potrivit cele două margini, pe de o parte aducând lui Dumnezeu rugăciunile pentru cei înstrăinaţi din pricina păcatului, iar pe de altă parte purtând mila dumnezeiască cea mai presus de fire peste cei care au nevoie de milostivire.” (Sfântul Grigore de Nyssa, „Cuvânt la tâlcuirea Psalmilor”, 5. 45. 7-12; P.G. 4: 457 B).

Această carte încearcă să ne vorbească cu discernământ şi cu chibzuinţă despre starea omului aflat la rascruce, starea de mijloc despre care aminteşte Sfântul Grigorie de Nyssa în textul de mai sus. Lucrarea încearcă să se apropie de zonele duhovniceşti, nu să le delimiteze, dorește să ne facă circumspecți în privința „celeilalte logici”, care-l stăpâneşte pe omul dintre graniţe, şi nu s-o micșoreze ca să încapă în măsura mentalităţii noastre strâmte.

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN:
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie