Omul care calatorea singur
Romanul Omul care calatorea singur, este considerat a fi cea mai buna carte a lui Constantin Virgil Gheorghiu, fiind tradus in zeci de limbi.
Descriere
Omul care calatorea singur
Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) s-a nascut în localitatea Razboieni, Neamt. Studiaza filosofia si teologia la universitatile din Bucuresti si Heidelberg. în anul 1940 primeste Premiul Regal de poezie pentru cartea "Caligrafie pe zapada". în 1942, este numit secretar de legatie la departamentul Relatii Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Opunându-se regimului comunist, în 1948 se stabileste în Franta. Romanul sau "Ora 25" îl consacra definitiv în lumea libera, însa descoperirea unei opere aparute în timpul razboiului, favorabila redobândirii Basarabiei, îi va aduce autorului o serie de atacuri violente în presa occidentala. îsi explica atitudinea într-un nou roman – "Omul care calatorea singur" –, dupa ce petrece un timp în America. Pe data de 23 mai 1963, C.V. Gheorghiu a fost hirotonit preot al Bisericii Ortodoxe Române din Paris, în iunie 1966 fiind ridicat la rangul de iconom-stavrofor. Adevarata vocatie a lui C.V. Gheorghiu ramâne însa cea literara.
Dupa parerea mai multor specialisti, romanul "Omul care calatorea singur", aparut acum pentru întâia oara pe piata româneasca de carte, este considerat a fi cea mai buna carte a lui C.V. Gheorghiu, fiind tradus în zeci de limbi.
Specificaţii
- Editor: Sophia
- ISBN: 9789731361642
- An aparitie: 01 Ianuarie 2010
- Numar pagini: 296
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm
Omul care călătorea singur a lui Constantin Virgil Gheorghiu este considerat mai mult un roman autobiografic.
Cartea Omul care călătorea singur este impresionantă nu doar ca raport făcut de autor pentru luminarea opiniei publice despre felul în care s-a scris o carte a sa, Ard malurile Nistrului. Romanul cuprinde mai multă materie primă decât presupuneam eu citind cartea de reportaje. Începem să înţelegem de aici de ce omul care apără Basarabia rămâne de regulă singur. El zădărniceşte, poate fără să-şi dea seama, nişte planuri ascunse bine.