Notiunile de suflet si Dumnezeu in fiziologie - Carti.Crestinortodox.ro

Notiunile de suflet si Dumnezeu in fiziologie

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Dupa o cariera didactica si stiintifica cu varii recunoasteri nationale si europene, Paulescu a fost rechizitionat de mitografi dar si de contestatari. Greu sunt identificabile discursuri echilibrate si argumentate din partea unor interpreti care sa-i...

Descriere

Notiunile de suflet si Dumnezeu in fiziologie

După o carieră didactică şi ştiinţifică cu varii recunoaşteri naţionale şi europene, Paulescu a fost rechiziţionat de mito­grafi dar şi de contes­tatari. Greu sunt identificabile discursuri echi­librate şi argumentate din partea unor interpreţi care să-i fi citit scrierile savan­tului cu deta­şarea necesară. Pendulăm între etichete: „fondatorul naţionalis­mului creştin“, piesă centrală în „sancturarul ştiinţei universale“, „una dintre cele mai repre­zen­­tative figuri ale antisemitismului românesc inter­belic“, „un inspirator al legislaţiei antisemite cu caracter rasial“, „părin­tele spiritual al mişcării legionare“ etc. Conflictul între trata­mentul aplicat ideilor paulesciene nu are datele pentru vreun tratat de pace.

De aceea vă propunem un armistiţiu cultural, în care lectura a trei texte din 1905, lecţii de filosofie biologică, să suspende partiza­natele în beneficiul istoriei ideilor.

Specificaţii

  • Editor: Cartex
  • ISBN: 9786068023649
  • An aparitie: 01 Septembrie 2016
  • Numar pagini: 112
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie