×
Nervozitatea - cauze, manifestari, remedii duhovnicesti - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 3 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
  • 20-05-2015
    5 din 5 stele
    Blandetea, smereniea si rabdarea tamaduieste nervozitatea

    Am citit cartea si simt ca ma ajutat, desi este greu in practica si cei care au nervii sensibili inteleg cel mai bine asta. Dar, cu toate acestea trebuie sa luptam pentru ca nervozitatea inseamna ca nu exista rabdare, care este atat de importanta pentru mantuire.

    Razboiul nu se incheie decat cand inchidem ochi, insa pana atunci, stim cu toti ce a zis Iisus : „Privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului“, deci trebuie sa ne rugam neincetat pentru rabdare si blendete si sa incercam mereu sa le aplicam, caci acestea sunt cheiile pentru tamaduirea de nervozitate si speranta de mantuire. Domnul sa ii ajute pe toti!

  • 19-06-2014
    5 din 5 stele
    Sindromul de anxietate

    Doctorul a spus că sufăr de distonie vegetativă a circulaţiei sângelui. Ce boală este aceasta, care este cauza ei şi cum poate fi tratată?

    Adeseori apelează la medic oameni care suferă de o boală frecventă în zilele noastre, numită „distonie neurocirculatorie".

    La baza acestei stări patologice se află supraîncordarea sistemului nervos central, care provoacă perturbarea reglării sistemului vascular, înrăutăţirea „aprovizionării" cu sânge a organelor şi ţesuturilor, tulburări trofice (de hrănire a celulelor), scăderea permeabilităţii micro vaselor de sânge. în literature de specialitate această patologie mai poartă un nume: „sindromul de anxietate". Cred că această denumire e pe deplin justificată.

    La cauza fundamentală – supraîncordarea nervoasă - se adaugă deseori şi alţi factori de risc, printre care infecţiile cronice de focar (amigdalită, sinuzită, carii dentare), traumatismele craniene, sechelele intoxicaţiilor acute sau cornice (în primul rând ale celei alcoolice, iar actualmente şi ale narcoticelor).
    Simptomele bolii sunt legate cu precădere de perturbarea funcţionării unor procese vegetative. Printre ele se numără durerile de cap, ameţelile, astenia, transpiraţia exagerată, lipsa rezistenţei la frig, meteosensibilitatea, oscilaţiile tensiunii arteriale, tulburările de somn ş.a. Cele mai ameninţătoare complicaţii ale acestei maladii sunt boala hipertensivă, ateroscleroza însoţită de boala ischemică a inimii, distrofia cu semne de îmbătrânire timpurie.

    Ea se dezvoltă deseori la oamenii cărora „li s-a pus pata" pe sănătatea lor. Este binecunoscut termenul de „ipohondrie", care desemnează fixaţia persistentă a omului pe felul în care se simte, însoţită uneori de exagerarea gravităţii propriei stări de sănătate. Ei bine, între cei ce suferă de distonie neurocirculatorie sunt numeroşi ipohondri- deşi, bineînţeles, nu toţi se încadrează în schema ipohondriei.

    Trebuie, fără îndoială, să avem o atitudine raţională faţă de propria sănătate, să ne-o îngrijim, fiindcă ea este un dar de la Dumnezeu. Orice exces este periculos.

    Distonia neurocirculatorie se tratează cu greutate. Accentul trebuie pus pe schimbarea modului de viaţă al omului. Aş spune că medicamentul principal în această suferinţă trebuie să fie dobândirea de către om a păcii sufleteşti - şi, după cum se ştie, pacea nu vine în suflet fără harul lui Dumnezeu.
    Duhul împăcat şi conştiinţa liniştită, îmbinate cu postul fără exagerare, cu efortul fizic şi călirea organismului, sunt ingredientele însănătoşirii.

    Desigur, trebuie cerut şi ajutorul specialistului, însă repet: medicamentele au în această boală numai un rol auxiliar. (Dimitri Avdeev)

  • 30-04-2014
    5 din 5 stele
    Nervozitatea este o carte excelenta

    Cartea de fata "Nervozitatea - cauze, manifestari, remedii duhovnicesti", este scrisa de cunoscutul psihoterapeut ortodox rus Prof. Dr Dmitri Avdeev, si propune sa analizeze dintr-o perspectiva duhovniceasca una dintre cele mai arzatoare probleme ale epocii contemporane: problema suferintelor aparute "pe fond nervos".