Metodologia cercetarii stiintifice in teologia istorica - Carti.Crestinortodox.ro

Metodologia cercetarii stiintifice in teologia istorica

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
20,00Lei
In stoc

Aceasta lucrare de metodologie incearca sa descrie, intr-un mod sistematic, principalele norme si principii dupa care ar trebui sa se desfasoare cercetarea stiintifica in teologie.

Descriere

Metodologia cercetarii stiintifice in teologia istorica

Desi se limiteaza la prezentarea criteriilor de cercetare in cadrul teologiei istorice, principiile enuntate pot fi utilizate cu succes atat in cadrul celorlalte discipline teologice, cat si in sfera stiintelor umaniste.

Aceasta lucrare de metodologie încearcă să descrie, într-un mod sistematic, principalele norme și principii după care ar trebui sa se desfășoare cercetarea științifică în teologie. Deși se limitează la prezentarea criteriilor de cercetare în cadrul teologiei istorice, principiile enunțate pot fi utilizate cu succes atât în cadrul celorlalte discipline teologice, cât și în sfera științelor umaniste.

Normele metodice devin azi cu atât mai utile, cu cât trăim într-o lume aflată într-o rapidă schimbare și evoluție științifică și tehnologică, în care teologia este provocată din ce în ce mai des sper a-și prezenta punctul de vedere. Numai asimilarea  și actualizarea creatoare a cunoștințelor dobândite în cadrul studiului teologiei vor permite tinerelor generații de teologi să-și facă vocea auzită în contextul lumii moderne.

Părintele Daniel Benga a mai publicat în anul 2003 la Editura Sofia lucrarea Mari reformatori luterani și Biserica Ortodoxă. Contribuții la tipologia relațiilor luterano-ortoxe din secolul al XVI -lea.

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789737740403
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2012
 • Numar pagini: 224
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Andrei Zaharia 23-04-2014
  5 din 5 stele
  Teologia, in intelesul ei mai larg

  Teologia ortodoxa se leaga organic si indisolubil de experierea necreatului.
  Cunoasterea lui Dumnezeu cel necreat de catre omul creat nu poate fi atinsa numai prin puterile omului, pentru ca el nu poate depasi bariera lumii create.
  Fara descoperirea lui Dumnezeu, si in special fara iconomia Lui in Hristos, stiinta teologica sau teologia crestina nu este posibila.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor