Maica Teosemni, ucenica Parintelui Porfirie. Cuvinte de invatatura si marturii - Carti.Crestinortodox.ro

Maica Teosemni, ucenica Parintelui Porfirie. Cuvinte de invatatura si marturii

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
20,00Lei
In stoc

Cartea de fata reprezinta o culegere de cuvinte de invatatura ale fericitei maici Teosemni si de marturii despre aceasta minunata ucenica a Parintelui Porfirie, in care se regaseste deplin chipul duhovnicesc al marelui staret contemporan. 

Descriere

Maica Teosemni, ucenica Parintelui Porfirie. Cuvinte de invatatura si marturii

Cartea de fata reprezinta o culegere de cuvinte de invatatura ale fericitei maici Teosemni si de marturii despre aceasta minunata ucenica a Parintelui Porfirie, in care se regaseste deplin chipul duhovnicesc al marelui staret contemporan. Stareta se ruga pentru mântuirea intregii lumi. Se ruga neincetat pentru cei cunoscuti si necunoscuti, pentru mici si mari, pentru crestini sau pentru ceilalti, pentru toti oamenii. Imi amintesc cum paseam pe un drum, in Londra, dupa o intâlnire cu un profesor oncolog, care tocmai o anuntase ca la plamâni cancerul se reactivase si ca trebuia sa urmeze o terapie lunga. Imi parea cazuta pe gânduri, am crezut ca o preocupa problema sanatatii ei si am intrebat‑o despre aceasta.

Mi‑a raspuns: "Nu. Subiectul asta l‑am lasat pe deplin in mâinile lui Dumnezeu. La ce ma gândeam acum? Imi fac probleme pentru acesti tineri pe care i‑am intâlnit in colt, cersetorii. M‑am uitat atent la ei si mâinile lor erau vinete. Ah, cum aveau mâinile! Cum m‑au mâhnit! Mi‑e teama ca se drogheaza. Si fetita aceea care cânta frumos la chitara ar fi putut sa cânte si psalmi...” Monahia Teoxeni, Egumena Sfintei Manastiri Hrisopighi.

Traducere din limba greaca de Pr. Serban Tica

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731362595
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2011
 • Numar pagini: 172
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • CrestinOrtodox.ro 14-05-2015
  5 din 5 stele
  Notă introductivă la cartea Maica Teosemni

  Cu o adâncă emoţie şi nemărginită recunoştinţă faţă de Dumnezeu, Cel care a dăruit-o bisericii Sale pe stareţa Teosemni şi care pe noi ne-a învrednicit să trăim alături de ea în Mănăstirea Hrisopighi, pe care ea a renăscut-o din ruină şi a întemeiat-o duhovniceşte, iniţiem această ediţie dedicată persoanei ei, după rugăminţile oamenilor care au cunoscut-o şi care ar fi vrut să aibă ceva de la ea, ca binecuvântare.

  Partea centrală a acestei cărţi e constituită din învăţăturile neuitatei stareţe, care au fost transcrise în ultimul an al vieţii sale, când îşi simţea deja sfârşitul şi începuse să ne sfătuiască mult mai des.

  De altfel, în aceste zile se împlineşte un an de la plecarea ei la Domnul, şi încă o simţim fiind neîncetat printre noi, aşteptând de la noi ca fiecare clipă să o dăruim pregătirii vieţii noastre, având ca model viaţa ei sfântă şi prezenţa ei luminoasă.

  Chipul ei preacucernic a pecetluit pentru totdeauna mănăstirea noastră şi viaţa comunităţii noastre. Mormântul ei din apropierea bisericii, unde-şi odihneşte trupul binecuvântat, a devenit loc de închinare nu doar pentru noi, cele ce vieţuim aici, ci pentru nenumăraţi pelerini, care acum mult mai mult aleargă la ea în rugăciune şi în suspinurile nerostite ale inimii.

  Credem că smerita şi sfânta stareţă Teosemni ne aude pe toţi şi se roagă pentru toţi, faţă către faţă cu Dumnezeu, pe Care L-a iubit din tinereţea ei, pe Care L-a slujit tăcut în întreaga ei viaţă, prin care L-a şi mărturisit. Aceasta se găseşte întru taina Mirelui Hristos, pentru ale Cărui rugăciuni să fim şi noi învredniciţi de a fi primiţi în Rai.

  Să avem binecuvântarea ei!

  Obştea Mănăstirii Hrisopighi

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor