×
Maica Teosemni, ucenica Parintelui Porfirie. Cuvinte de invatatura si marturii - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 14-05-2015
  5 din 5 stele
  Notă introductivă la cartea Maica Teosemni

  Cu o adâncă emoţie şi nemărginită recunoştinţă faţă de Dumnezeu, Cel care a dăruit-o bisericii Sale pe stareţa Teosemni şi care pe noi ne-a învrednicit să trăim alături de ea în Mănăstirea Hrisopighi, pe care ea a renăscut-o din ruină şi a întemeiat-o duhovniceşte, iniţiem această ediţie dedicată persoanei ei, după rugăminţile oamenilor care au cunoscut-o şi care ar fi vrut să aibă ceva de la ea, ca binecuvântare.

  Partea centrală a acestei cărţi e constituită din învăţăturile neuitatei stareţe, care au fost transcrise în ultimul an al vieţii sale, când îşi simţea deja sfârşitul şi începuse să ne sfătuiască mult mai des.

  De altfel, în aceste zile se împlineşte un an de la plecarea ei la Domnul, şi încă o simţim fiind neîncetat printre noi, aşteptând de la noi ca fiecare clipă să o dăruim pregătirii vieţii noastre, având ca model viaţa ei sfântă şi prezenţa ei luminoasă.

  Chipul ei preacucernic a pecetluit pentru totdeauna mănăstirea noastră şi viaţa comunităţii noastre. Mormântul ei din apropierea bisericii, unde-şi odihneşte trupul binecuvântat, a devenit loc de închinare nu doar pentru noi, cele ce vieţuim aici, ci pentru nenumăraţi pelerini, care acum mult mai mult aleargă la ea în rugăciune şi în suspinurile nerostite ale inimii.

  Credem că smerita şi sfânta stareţă Teosemni ne aude pe toţi şi se roagă pentru toţi, faţă către faţă cu Dumnezeu, pe Care L-a iubit din tinereţea ei, pe Care L-a slujit tăcut în întreaga ei viaţă, prin care L-a şi mărturisit. Aceasta se găseşte întru taina Mirelui Hristos, pentru ale Cărui rugăciuni să fim şi noi învredniciţi de a fi primiţi în Rai.

  Să avem binecuvântarea ei!

  Obştea Mănăstirii Hrisopighi