Liturghia - cerul pe pamant. Cugetari mistice despre Biserica si cultul divin ortodox - Carti.Crestinortodox.ro

Liturghia - cerul pe pamant. Cugetari mistice despre Biserica si cultul divin ortodox

Fii primul care adauga o recenzie!
40,00Lei
In stoc

Sfantul Ioan din Kronstadt este - alaturi de Cuviosul Siluan Athonitul - una din marile figuri ale spiritualitatii ortodoxe contemporane. Vreme de jumatate de secol simplu preot paroh al portului militar al Peterburgului, Parintele Ioan s-a remarcat...

Descriere

Liturghia - cerul pe pamant. Cugetari mistice despre Biserica si cultul divin ortodox

Experienta unica a Sfantului Ioan din Kronstadt a atras la el mii de oameni din intreaga Rusie si a determinat o vasta renastere liturgica si euharistica in chiar ajunul revolutiei bolsevice. Dimensiunile si accentele acestui reviriment profetic al misterului eclezial in fata utopiilor totalitare sunt concentrate in paginile din "jurnalul” sau duhovnicesc cuprinse in volumul de fata.

Daca Insemnarile Cuviosului Siluan Athonitul rezuma intr-un limbaj biblic de maxima simplitate esenta spiritualitatii filocalice, Insemnarile Cuviosului Ioan din Kronstadt exprima cu aceeasi simplitate si spontaneitate, patos si entuziasm, dimensiunile liturgice ale experierii misterului Bisericii in Ortodoxie. Lectura vie si instructiva pentru toate varstele si toti credinciosii ortodocsi indiferent de instructie si cultura, cartea constituie un pandant indispensabil al insemnarilor Cuviosului Siluan, pe care le completeaza sintetic intr-un limbaj revelator.

Traducere Boris Buzilă
Studiu introductiv diac. Ioan I. Ică jr

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9739344712
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2002
  • Numar pagini: 366
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie