Semnul Crucii. Gest, taina, istoric - Carti.Crestinortodox.ro

Semnul Crucii. Gest, taina, istoric

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
15,00Lei
In stoc

Studiul parintelui profesor Andreas Andreopoulos despre semnul crucii - documentat stiintific, dar fara a fi scolastic - reprezinta atat un bogat material informational pentru profesorii de religie, cat si un raspuns complex pentru orice crestin.

Descriere

Semnul Crucii. Gest, taina, istoric

Un gest atat de simplu ca insemnarea cu semnul crucii, folosit atat de des, in atatea imprejurari, de atat de multi oameni, ascunde in spatele sau nu doar o istorie interesanta, ci si semnificatii profunde, care ne conduc la cele mai mari taine ale istoriei mantuirii. In cartea sa, parintele Andreas ne invita la o calatorie cat se poate de captivanta in istoria si spiritualitatea acestui semn sfant.

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731363868
  • An aparitie: 10 Noiembrie 2013
  • Numar pagini: 192
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor
  • Fluture Elena 20-05-2014
    5 din 5 stele
    De ce ne facem semnul sfintei cruci?

    Am citit cartea "Semnul Crucii" al parintelui Andreas Andreopoulos cu drag, este o carte scrisa cu intelepciune de unul dintre marii parinti ai Bisericii Ortodoxe, pot spune ca dupa ce am citit aceasta carte, mi-am dat seama cat de important este sufletul nostru a carui hrana este credinta in Dumnezeu. Titlul cartii este foarte sugestiv, noi ne facem semnul crucii inainte de a face o rugaciune si dupa pentru a stabili legatura cu Dumnezeu, pentru a-i multumi pentru toate intamplarile frumoase pe care ni le da, dar ar trebui sa-i multumim si pentru intamplarile neplacute, pentru ca ni le da cu un scop, si anume, de a ne aduce cu picioarele pe pamant sau de a ne aminti existent Lui. Cel mai mult mi-a placut capitolul "Intruparea" in care autorul ne spune ca semnul crucii reprezinta, in esenta, acceptarea noastra de a ne supune in fata lui Dumnezeu, iar coborarea mainii atunci cand ne facem sfantul semn al crucii se refera la pogorarea istorica a cuvantului pe pamant si in interiorul nostru. Imi place foarte mult ca este una din putinele carti care imbina armonios religia cu istoria si explica pe intelesul tuturor semnificatia acestui gest important pe care noi il exercitam fara sa-i stim exact telul, este o carte pe care o recomand cu caldura tuturor credinciosilor.

  • Viorel Iancu 30-04-2014
    5 din 5 stele
    Cititorul nu va regasi foarte multe lucruri aici despre cruce sau semnul ei

    Punctul central al acestei carti "Semnul Crucii. Gest, taina, istoric " este semnul crucii, gestul fizic de a ne insemna. Pentru a-l intelege, subiectul a fost abordat din din punct de vedere istoric, liturgic si simbolic. Asa cum este cazul cu multe simboluri religioase, semnul crucii este legat de multe dintre tainele credintei.

    Cititorul nu va regasi foarte multe lucruri aici despre cruce sau semnul ei ca simbol asociat cu suferinta. Exista sufiicienta literatura asupra acestui aspect al spiritualitatii crucii. M-am orintat mai mult catre surse ceva mai vechi de inspiratie pentru care imaginea crucii are un caracter de biruinta. Am incercat sa distantez in aceasta carte imaginea crucii de modul pietist care submineaza adesea adevaratele dimensiuni metafizice ale mantuirii prin Crucea lui Iisus. Am inclus o istorie a semnului crucii, o introducere in simbolismul sau religios, un capitol asupra relatiei dintre semnul crucii si viata lui Iisus si o discutie asupra acestuia ca simbol al spiritualitatii cosmice, care reflecta la randul ei semnul personal al crucii. - Andreas Andreopou

Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor