Întâmplari din Biserica si Spital - Carti.Crestinortodox.ro

Întâmplari din Biserica si Spital

Fii primul care adauga o recenzie!
10,00Lei
Nu se afla in stoc

Cartea domnului profesor universitar doctor Pavel Chirila, marturisitor al credintei ortodoxe si practicant al medicinei crestine, este, prin experientele rememorate, o pedagogie a modului in care se impune revizuirea abordarii omului din perspectiva real

Descriere

Întâmplari din Biserica si Spital

Cartea domnului profesor universitar doctor Pavel Chirila, marturisitor al credintei ortodoxe si practicant al medicinei crestine, este, prin experientele rememorate, o pedagogie a modului in care se impune revizuirea abordarii omului din perspectiva realitatii ca trupul este templu al Duhului Sfant.

Conceput pe structura interviului, textul este o confesiune mozaicata, organizat in raport cu cele doua dimensiuni ale activitatii personale - Spitalul si Biserica. Termenul intamplari, care fundamenteaza titlul, poarta sacralitatea etimonului (conform DEX: probabil din lat. intemplare; in latina este compus din in si templum), implicand evenimente cu statut de modele ale unei vieti traite crestineste. Ca istorie rezumata a unui destin, cartea poate fi revelarea a ceea ce sugereaza celebrul panseu: Cand ai un pentru ce in viata, ii suporti cu usurinta toate cum-urile. Pentru ce-ul doctorului Chirila a fost identificarea cailor prin care omul-medic si omul-pacient pot corela intru mantuirea lor, in ritmurile legilor lui Dumnezeu; cum-urile le-au reprezentat toate modalitatile prin care evenimentele din Spital si Biserica au devenit fericite si pliduitoare intamplari.

Lectura cartii - utila medicilor, preotilor, bolnavilor si sanatosilor deopotriva - aduce cu ea dulceata prezentei lui Hristos in mintile si sufletele acestora si convingerea ca rugaciunea, postul, credinta sunt solutiile oferite de Dumnezeu drept garantii pentru salvarea insului contemplator.

Specificaţii

  • Editor: Christiana
  • ISBN: 9789731913605
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
  • Numar pagini: 96
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie