In sfera tacerii. Richard Wurmbrand in dosarele Securitatii - Carti.Crestinortodox.ro

In sfera tacerii. Richard Wurmbrand in dosarele Securitatii

Fii primul care adauga o recenzie!
65,00Lei
In stoc

Datorită efortului de cercetare al Mariei Hulber, pastorului protestant Richard Wurmbrand, personaj-erou și reper moral pentru unii, figură controversată pentru alții, i se schițează portretul și biografia printr-o suită de documente aflate într-o...

Descriere

In sfera tacerii. Richard Wurmbrand in dosarele Securitatii

Datorită efortului de cercetare al Mariei Hulber, pastorului protestant Richard Wurmbrand, personaj-erou și reper moral pentru unii, figură controversată pentru alții, i se schițează portretul și biografia printr-o suită de documente aflate într-o ordine deloc întîmplătoare.
„Impresionantul volum realizat de Maria Hulber cu privire la destinul lui Richard Wurmbrand, temeinic construit, cu o solidă bază documentară și cu o rafinată capacitate de analiză, este modelat în universul actelor de urmărire gestionate de fosta Securitate cu privire la eminentul pastor evanghelic. Capacitatea autoarei de a opera distincții și nuanțări importante în raport cu subiectul operei sale este fundamentată pe o consistentă, informată și critică lectură a documentelor de arhivă. Convingătorul studiu de caz, dar și exigenta selecție a documentelor suport ne prilejuiesc o întîlnire istorică cu Richard Wurmbrand în ipostazele propriilor rememorări, precum și în acelea ale celor care i-au supravegheat călătoria inițiatică în România și în afara ei. Concluziile judicioase, construite prin încrucișarea și lecturarea critică a surselor, stilul clar, ales și nuanțat al redactării studiului de caz, acribia documentării și aparatul critic consistent sînt calități determinante ale op-ului realizat de Doamna Hulber. Acesta dezvăluie cititorilor un Richard Wurmbrand încorsetat de valurile istoriei, luptînd pentru a le supraviețui și pentru a le tălmăci celorlalți.” (Virgiliu Țîrău)

 

Specificaţii

  • Editor: Ratio et Revelatio
  • ISBN: 9786068680699
  • An aparitie: 22 Iulie 2018
  • Numar pagini: 480
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 16 x 24 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie