Despre problemele vietii crestine contemporane - Carti.Crestinortodox.ro

Despre problemele vietii crestine contemporane

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Eseurile cuprinse in aceasta carte nu sunt teoretizari aride si nici sterile indemnuri moraliste, ci analize profunde si incitante ale unor teme fundamentale de viata bisericeasca si sociala.

Descriere

Despre problemele vietii crestine contemporane

Traducere din limba greaca de Pr. Serban Tica

Ancorat in traditia patristica si in realitatile vietii bisericesti, dar totodata excelent cunoscator, ca psiholog si psihiatru practicant, al achizitiilor stiintei mo­derne cu privire la viata sufletului, parintele Vasilios Ther­mos ne propune perspective si intelegeri noi ale iertarii si pocaintei, minunilor si cinstirii sfintilor, spiritualitatii acestui inceput de secol, violentei si sexualitatii in cultura publica, raportului dintre Biserica si spatiul social-politic contemporan.

Suntem convinsi ca prin abordarea vie, inte­re­santa, prin consistenta si prospetimea ideilor continute, aceasta carte va atrage negresit atentia unui mare numar de cititori preocupati de trairea cât mai rodnica a Ortodoxiei in conditiile vietii contemporane.

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731363035
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2012
 • Numar pagini: 216
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • CrestinOrtodox 25-07-2016
  5 din 5 stele
  Introducerea Parintelui Thermos

  Volumul cuprinde texte scrise pe diferite teme, care au ca element comun folosirea criteriilor teologice şi a terminologiei specifice psihologiei. Scopul este ca această abordare interdisciplinară să poată constitui un îndemn pentru o trecere spre adevăr. în realitate, reuşita acestei treceri ţine de fapte, de vieţuire, de bărbăţie, de curaj, de sinceritate, de atitudinea caldă şi de luminarea de Sus. Totuşi şi cuvântul poate servi şi ajuta în acest demers.

  Temele pe care aceste texte le pun în discuţie cuprind diferite domenii ale vieţii publice, dar şi ale „spaţiului" sufletului omenesc. Sunt teme care îl privesc şi-l preocupă din ce în ce mai mult pe omul contemporan însetat de adevăr, omul care caută adevărul şi în sine, şi în afară. Cu atât mai mult îl privesc pe omul credincios, care îşi defineşte tema centrală a vieţii sale „dincolo".

  Aş vrea să mulţumesc celor care au contribuit prin ajutorul lor preţios la publicarea lucră rii, dar şi tuturor cititorilor care, prin consecventa lor dragoste de înţelepciune, susţin demersul nostru. Dubla abordare (dubla metodologie) a acestor „treceri" justifică aserţiunea Sfântului Grigorie Teologul, conform căreia noi, oamenii, suntem cu toţii „călători întru cuget".
  Pr. Vasilios Thermos

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor