×
Despre problemele vietii crestine contemporane - Carti.Crestinortodox.ro
Recenziile clientilor pentru

Despre problemele vietii crestine contemporane

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 25-07-2016
  5 din 5 stele
  Introducerea Parintelui Thermos

  Volumul cuprinde texte scrise pe diferite teme, care au ca element comun folosirea criteriilor teologice şi a terminologiei specifice psihologiei. Scopul este ca această abordare interdisciplinară să poată constitui un îndemn pentru o trecere spre adevăr. în realitate, reuşita acestei treceri ţine de fapte, de vieţuire, de bărbăţie, de curaj, de sinceritate, de atitudinea caldă şi de luminarea de Sus. Totuşi şi cuvântul poate servi şi ajuta în acest demers.

  Temele pe care aceste texte le pun în discuţie cuprind diferite domenii ale vieţii publice, dar şi ale „spaţiului" sufletului omenesc. Sunt teme care îl privesc şi-l preocupă din ce în ce mai mult pe omul contemporan însetat de adevăr, omul care caută adevărul şi în sine, şi în afară. Cu atât mai mult îl privesc pe omul credincios, care îşi defineşte tema centrală a vieţii sale „dincolo".

  Aş vrea să mulţumesc celor care au contribuit prin ajutorul lor preţios la publicarea lucră rii, dar şi tuturor cititorilor care, prin consecventa lor dragoste de înţelepciune, susţin demersul nostru. Dubla abordare (dubla metodologie) a acestor „treceri" justifică aserţiunea Sfântului Grigorie Teologul, conform căreia noi, oamenii, suntem cu toţii „călători întru cuget".
  Pr. Vasilios Thermos