Despre evitarea rangului de arhiereu. Marturisire de taina catre un fiu duhovnicesc - Carti.Crestinortodox.ro

Despre evitarea rangului de arhiereu. Marturisire de taina catre un fiu duhovnicesc

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
6,00Lei
In stoc

Fiule, daca Dumnezeu ar ingadui, cand se naste omul, sa aiba pe pieptul sau gravate dorintele lui personale, speciale, si visurile lui, unii s-ar naste avand gravate pe pieptul lor depozite de aur, altii tronuri regale si castele, altii fotolii de prim- m

Descriere

Despre evitarea rangului de arhiereu. Marturisire de taina catre un fiu duhovnicesc

Fiule, daca Dumnezeu ar ingadui, cand se naste omul, sa aiba pe pieptul sau gravate dorintele lui personale, speciale, si visurile lui, unii s-ar naste avand gravate pe pieptul lor depozite de aur, altii tronuri regale si castele, altii fotolii de prim- ministru sau catedre universitare. Eu personal cred ca pe pieptul meu ar fi gravate un toc cu penita si o carte. Dar crede-ma ca numai pe piept, fiindca in adancurile inimii mele ar fi scrise cu sange doar cateva cuvinte: "Iubire de Dumnezeu, iubire de oameni".

Specificaţii

 • Editor: Egumenita
 • ISBN: 9786065501362
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
 • Numar pagini: 119
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Iulia Zavatie 05-05-2015
  5 din 5 stele
  Prefata cartii Evitarea rangului de arhiereu

  Cu harul lui Dumnezeu, purced la reeditarea -memorabilei disertaţii epistolare, care constituie totodată şi o „apologie" cu caracter de mărturisire a veşnic pomenitului Bătrân, părintele Epifanie Teodoropoulos, despre evitarea rangului de arhiereu.

  Prima ediţie, din urmă cu unsprezece ani, s-a bucurat de o primire foarte călduroasă, atât în rândurile fiilor duhovniceşti ai neuitatului părinte, cât şi în cercul mai larg al intelectualilor (şi nu exclusiv al teologilor). In consecinţă, cele trei mii de exemplare tipărite s-au epuizat într-un interval de timp foarte scurt. De atunci, în mod periodic, fraţii mei duhovniceşti, precum şi alţii interesaţi de acest subiect, au stăruit prieteneşte să retipăresc cartea. Aceasta fiind şi dorinţa mea, Domnul Dumnezeu a îngăduit ca epistola părintelui Epifanie să fie difuzată acum prin Editura distinsului şi iubitului domn Atanasie Stamoulis.

  Cu acest prilej îi mulţumesc din tot sufletul domnului Atanasie Stamoulis pentru că a acceptat cu entuziasm şi emoţie propunerea mea de a reedita cartea pe care o ţineţi acum în mână. M-a asigurat că şi el dorea să fie retipărită, fiindcă în tinereţea lui şi el fusese ucenic în Hristos şi fiu duhovnicesc al părintelui Epifanie.

  Nu am adus schimbări şi adăugiri semnificative la prezenta ediţie, întrucât conţinutul cărţii este delimitat cu acurateţe de către tema ei principală: e vorba de o epistolă a fericitului Bătrân Epifanie. Singura menire a cărţii de faţă este aceea de a prezenta şi de a scoate în relief epistola respectivă. Am stabilit de comun acord cu editorul să modificăm doar coperta. Dacă veţi constata câteva îmbunătăţiri minore ale textului în această a doua ediţie, să ştiţi că ele nu reprezintă decât corectura unor inadvertenţe din prima ediţie. Au fost corectate nişte greşeli de cronologie şi de punctuaţie şi am adăugat nişte clarificări la un mic fragment de pe penultima pagină a „anexei" (pentru a facilita înţelegerea cât mai deplină a textului).

  Nădăjduiesc cu smerenie ca Domnul să binecuvânteze această nouă strădanie editorială numai spre Slava Preasfântului Său Nume.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor