Cuvant Panegiricesc de lauda Marelui Mucenic Dimitrie din Tesalonic (1719) - Carti.Crestinortodox.ro

Cuvant Panegiricesc de lauda Marelui Mucenic Dimitrie din Tesalonic (1719)

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Cu toate că viziunile lui Dimitrie Cantemir ca teolog au fost examinate și analizate sub mai multe aspecte, se pare că lucrarea sa Cuvânt panegiricesc…, propusă spre atenția teologilor și publicului larg de credincioși creștini prin ediția de față,...

Descriere

Cuvant Panegiricesc de lauda Marelui Mucenic Dimitrie din Tesalonic (1719)

Cu toate că viziunile lui Dimitrie Cantemir ca teolog au fost examinate și analizate sub mai multe aspecte, se pare că lucrarea sa Cuvânt panegiricesc…, propusă spre atenția teologilor și publicului larg de credincioși creștini prin ediția de față, aduce un șir de nuanțe și aprofundări la bogatul său orizont duhovnicesc.

Exemplul de dăruire totală Domnului nostru Iisus Hristos, de mare trăire și suferință întru credință a Marelui Mucenic Dimitrie din Tesalonic (cca 280‐311) reprezintă un adevărat model de adâncă trăire creștină pentru autor și pentru orice om care s‐a dăruit Bisericii lui Hristos.

În Panegiricul lui Dimitrie Cantemir în centrul atenției se află suferințele și mucenicia Marelui Mucenic Dimitrie în numele credinței întru Hristos, martiriul propriu‐zis al sfântului, fapt care ne îndeamnă să concluzionăm că fostul principe moldovean a reușit să alcătuiască o lucrare teologică autentică.

Tradus de Andrei şi Valentina Eşanu

Specificaţii

  • Editor: Doxologia
  • ISBN: 9786066666534
  • An aparitie: 01 August 2017
  • Numar pagini: 82
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie