Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea
Rugaciunea este asemenea dreptei celei puternice parintesti, care ne conduce la Cer fara nici un fel de primejdie de cadere. Rugaciunea este ca o imbratisare gingasa de maica, care ne incalzeste sufletul cu dragostea de Dumnezeu si de aproapele.
Descriere
Cum sa ne rugam ca sa ne asculte Dumnezeu rugaciunea
Cuprinsi de vifornita necazurilor vietii si a relelor patimiri, nu vom avea cum sa rezistam daca nu vom cere ajutorul lui Dumnezeu. Omul este slab, insa cu Dumnezeu el devine puternic. Omul este fara de cale, insa rugaciunea il conduce la Hristos. Omul este muritor, insa intru Hristos el dobandeste viata vesnica. Rugaciunea este asemenea dreptei celei puternice parintesti, care ne conduce la Cer fara nici un fel de primejdie de cadere. Rugaciunea este ca o imbratisare gingasa de maica, care ne incalzeste sufletul cu dragostea de Dumnezeu si de aproapele. Rugaciunea este impartasirea noastra cu darurile Sfantului Duh. Insa putem noi oare sa ne rugam drept? Se spune ca a te ruga e cea mai mare arta in viata duhovniceasca. Ca de indata ce te‑ai rugat cum se cuvine, esti ascultat de Dumnezeu si rugaciunea ta e implinita... Tot ceea ce va preocupa despre rugaciune - despre aceasta convorbire intima a sufletului omenesc cu Dumnezeu - veti afla expus in cuvinte scurte si limpezi in aceasta carte. Ca zalog al veridicitatii continutului ei este Dreapta Credinta.
Traducere din limba bulgara de Gheorghita Ciocioi.
Traducerea s-a realizat dupa originalul in limba bulgara: Kak da se molim, za da băde molitvata ni ciuta (săs. I. Nikolov), Biblioteca "Blagocestie", Kostenţ, 2008
Specificaţii
- Editor: De Suflet
- ISBN: 9786069294376
- An aparitie: 15 Martie 2014
- Numar pagini: 192
- Dimensiuni: 11 x 20 cm
Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu fiţi îngrijoraţi. Căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru ştie că aveţi nevoie de acestea. Căutaţi mai întâi împărăţia Lui, şi toate acestea se vor adăuga vouă. (Lc. 12, 29-31)
Un preot mărturiseşte: „înainte cu câteva zile a fost hramul bisericii noastre. A venit multă lume, s-au dat zeci de Liturghii, s-au pomenit la slujbă sute de nume... Toate pentru sănătate şi bunăstare; nu puţine pentru noroc. Cum de nu s-a aflat cineva ca să-I mulţumească lui Dumnezeu ori să ceară de la El vreun dar duhovnicesc?"
Aceste cuvinte ale preotului reliefează o realitate întristătoare: faptul că creştinii noştri ortodocşi se roagă de obicei lui Dumnezeu doar pentru rânduirea vieţii de acum. Pentru ei, cele mai importante sunt sănătatea trupească şi bunăstarea materială, însă prin ce ne deosebim noi, care afirmăm că suntem creştini, de cei necredincioşi, de oamenii din lume, care, de asemenea, nu au nimic împotriva lui Dumnezeu, dacă Acesta îi ajută să-şi îndeplinească dorinţele?
Această carte, cititorule, are drept scop să-ţi arate că rugăciunea este o îndeletnicire duhovnicească, prin care se ajunge la comuniunea cu Dumnezeu şi cu sfinţi Lui, şi să-ţi indice adevărata cale pentru a ajunge la viaţa veşnică. Dacă o vei citi şi vei fi de acord cu cele scrise în ea, străduieşte-te să-ţi schimbi viaţa, lăsând cugetele tale de mai dinainte - cum că rugăciunea este un mod de a cere neîncetat de la Domnul unele ori altele şi că Dumnezeu este dator să-ţi dea tot ceea ce I-ai cerut Lui, căci altfel El e socotit rău şi că nu te ascultă. Dacă vei face aşa, folosul citirii acestei cărţi va fi mare pentru sufletul tău şi Domnul Dumnezeu îţi va îndruma paşii către mântuire şi viaţa veşnică, căci Dumnezeu este Cel ce lucrează în voi şi ca să voiţi şi ca să săvârşiţi, după a Lui bunăvoinţă (Filip. 2,13).
Iar noi, cei care ne-am ostenit la această carte, suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem (Lc. 17,10).
Dumnezeului nostru slavă!