Casnicia - dificultati si solutii - Carti.Crestinortodox.ro

Casnicia - dificultati si solutii

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
25,00Lei
In stoc

Rod al colaborării dintre doi autori cu o bogată experienţă pastorală şi fini cunoscători atât ai Tradiţiei ortodoxe, cât şi ai teoriilor şi metodelor psihologice moderne, această carte se doreşte a fi în primul rând o călăuză spre înţelegerea corectă...

Descriere

Casnicia - dificultati si solutii

Evitând reţetele mecaniciste şi clişeele pseudo-evlavioase, formulele care nu pot schimba nimic cu adevărat în viaţa noastră, fariseismele şi puritanismele, sinceră, profundă şi la obiect, lucrarea de față respiră duhul limpede şi senin al Ortodoxiei adevărate: primind mărturia ei, învăţăm să ne eliberăm de complexele, de încrâncenările şi de chinuitoarele îndoieli care atât de des ne împiedică să fim fericiţi şi să îi facem fericiţi şi pe oamenii cei mai apropiaţi din viaţa noastră.

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731362830
 • An aparitie: 21 Februarie 2012
 • Numar pagini: 304
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Lupu Diana 24-04-2014
  5 din 5 stele
  Iunirea lui Dumnezeu nu exclude iubirea familiei

  "Nu poate exista deosebire sau despărţire între ceea ce datorăm lui Dumnezeu şi ceea ce datorăm familiei noastre, soţiei noastre sau copiilor noştri. Nici nu putem susţine că Dumnezeu ne cere să-L slujim pe El, neglijând familiile noastre, pe copiii noştri. Cuvântul lui Hristos care zice: Cel ce iubeste pe mamă sau pe tată mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine (Matei 10, 37) nu se referă la lipsirea celor din jur de ceea ce le aparţine, ci ne cere să nu le oferim lor ceea ce îi aparţine numai lui Dumnezeu. Hristos nu spune că nu este vrednic de El cel care îşi iubeşte familia, ci cel care îşi iubeşte familia mai mult decât pe Dumnezeu. Cel care îşi idolatrizează familia, care îi face zei pe membrii ei. Se întâmplă foarte des în zilele noastre ca familiile şi copiii clericilor şi teologilor să se găsească într-o situaţie de grea tulburare şi dezorientare din pricina atitudinii acestora, iar aceştia, soţi „cucernici", să acuze societatea, statul şi pe oricine altcineva de tulburările din familiile lor.

  Sunt probabil mulţi şi dintre cititorii acestor rânduri care cred că evlavia lor e o realitate separată de căsnicia lor. Sunt mulţi cei care cred că poţi fi cucernic şi poţi teologhisi foarte înalt fără să ai vreo legătură autentică, vreo comuniune reală, cu soţul sau soţia ta. Este foarte posibil ca în această stare să se afle cei mai mulţi dintre cei care se adună duminica în biserici.

  Noi credem că abordarea mecanicistă şi cea generalizatoare, imprecisă, sunt două feţe ale aceleiaşi monede. Moneda este distinfcţia teologică între teorie şi practică. Din prisma tradiţiei ortodoxe autentice, este o monedă falsă în principiu, din orice parte ai privi-o.

  Starea copacului se judecă după roadele lui, de aceea nu putem ignora roadele. Aşa că pentru mântuirea omului nu ajunge rugăciunea, ci este nevoie şi de post, de încercarea omului de a se schimba în starea lui interioară prin intervenţiile exterioare asupra felului lui de a trăi, prin schimbările exterioare ale modului de viată." Faros

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor