Casatoria. Secretele alegerii, secretele bucuriei, secretele trainiciei - Carti.Crestinortodox.ro

Casatoria. Secretele alegerii, secretele bucuriei, secretele trainiciei

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se mai produce

Familia nu este alcatuita din masini neinsufletite, carora le apesi butonul de pornire si toate merg ceas, ci din oameni sensibili,care sunt macinati de patimi si de neputinte.

Descriere

Casatoria. Secretele alegerii, secretele bucuriei, secretele trainiciei

Te casatoresti ca sa devii fericit, nu ca sa fii nefericit. Totul consta nu in a te casatori, ci in a deveni fericit prin nunta - si vei fi fericit cand vei gasi un tovaras bun. Cel care si-a gasit o sotie buna si-a indulcit viata lui (Pilde 18, 22).

Familia nu este alcatuita din masini neinsufletite, carora le apesi butonul de pornire si toate merg „ceas“, ci din oameni sensibili, care sunt macinati de patimi si de neputinte. Acest aspect de simbioza, de comuniune, ar trebui sa-l avem intotdeauna in vedere. Altfel, vom cere de la celalalt sa se supuna voii noastre cu aceeasi usurinta cu care robotii neinsufletiti ne executa comenzile!

Sa cugetam bine asupra faptului ca nu este totul ca barbatul si femeia sa traiasca impreuna in aceeasi casa, sau sa manance la aceeasi masa, sau sa doarma in acelasi pat, ci sa fie strans legati intre ei, uniti sufleteste. Barbatul s-o simta pe femeia lui ca pe propriul trup, nu ca pe ceva strain, iar femeia - la fel pe barbatul ei. Unul sa-l priveasca pe celalalt ca trup din trupul lui si os din oasele lui (Facerea 2, 23).

Traducere de Victor Manolache

Specificaţii

  • Editor: De Suflet
  • ISBN: 9789738796720
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2010
  • Numar pagini: 112
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie