Viata si patimirile pacatosului Sofronie - Carti.Crestinortodox.ro

Viata si patimirile pacatosului Sofronie

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Viata si patimirile pacatosului Sofronie, tradusa acum pentru prima oara in limba romana, a fost scrisa la Bucuresti, in anul 1805, de catre Episcopul Sofronie de Vrata - canonizat de Biserica Bulgara in 1964, cu data de praznuire 11 martie .

Descriere

Viata si patimirile pacatosului Sofronie

Viata si patimirile pacatosului Sofronie, tradusa acum pentru prima oara in limba romana, a fost scrisa la Bucuresti, in anul 1805, de catre Episcopul Sofronie de Vrata - canonizat de Biserica Bulgara in 1964, cu data de praznuire 11 martie -, refugiat pe atunci la nord de Dunare. Mai multi istorici, dar si cateva aghiografii mai vechi, sunt de parere ca epis­copul bulgar a fost cel care l‑a hirotonit ierodiacon pe Sfantul Calinic de la Cernica.

Sofronie de Vrata a fost, dupa unii cercetatori romani si bulgari, vietuitor o vreme la Manastirea Marcuta, iar mai apoi egumen al Manastirii Mihai Voda - ambele din Bucuresti. A trecut la cele vesnice in 1813, fiind inmormantat in biserica metocului Manastirii Cotroceni, din incinta hanului Serban Voda (in centrul istoric al Bucures­tilor) - astazi disparut.

Marele ierarh si carturar a trait intr‑o perioada de nedreptati fara seaman, fiind umilit, batjocorit in fel si chip, stramtorat si asuprit din toate par­ti­le. Cununa sfinteniei sale avea sa fie impletita insa tocmai din aceste impilari si stramtorari ale "pacatosului Sofronie”, cum obisnuia sa‑si spuna, toate descrise cu o adanca sinceritate si smerenie in paginile acestei carti.

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731363769
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2013
  • Numar pagini: 96
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie