Viata duhovniceasca ortodoxa dupa Sfantul Siluan Athonitul - Carti.Crestinortodox.ro

Viata duhovniceasca ortodoxa dupa Sfantul Siluan Athonitul

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

Sf Siluan este relevat astăzi în mod deosebit pentru semnificația pe care învățătura sa o are pentru omul contemporan. Scrierile sale au fost puse la dispoziția lumii în momentul cel mai favorabil.

Descriere

Viata duhovniceasca ortodoxa dupa Sfantul Siluan Athonitul

Sf. Siluan este relevat astăzi în mod deosebit pentru semnificația pe care învățătura sa o are pentru omul contemporan. Scrierile sale au fost puse la dispoziția lumii în momentul cel mai favorabil. El s-a născut în Rusia în 1866, a ajuns în Muntele Athos în 1892 și a intrat în Mănăstirea rusescă a Sfântului Pantelimon. A adormit în Domnul în 1939 și a fost canonizat ca sfânt în 1988. Scrierile sale au fost publicate pentru prima dată în 1952, în rusă, de către ucenicul său, Arhimandritul Sofronie.
Studiul de față este o încercare de prezentare sistematică a învățăturii Sfântului Siluan Athonitul despre viața duhovnicească ortodoxă. Țelul este de a ilustra importanța acesteia pentru ziua de astăzi. Învățătura sa este pusă față în față cu scrierile Părinților Bisericii, evidențiindu-se bazele sale în izvoarele patristice tradiționale, precum și prezentând caracteristicile originale ale acesteia. Se acordă o atenție deosebită învățăturii sale despre dobândirea harului Sfântului Duh, războiul duhovnicesc, semnificația suferinței, smerenia, iubirea pentru întreaga lume și rugăciunea pentru mântuirea întregii zidiri.

Harry Boosalis e doctor în Teologie al Universității din Tesalonic, Grecia. El predă Teologie dogmatică la Seminarul Ortodox Sf. Tihon din South Canaan, Pennsylvania.

Specificaţii

  • Editor: Renasterea
  • ISBN: 9786066071185
  • An aparitie: 26 Decembrie 2014
  • Numar pagini: 218
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie