Viata, Acatistul si Paraclisul Sfintei intai Mucenite Tecla cea intocmai cu Apostolii - Carti.Crestinortodox.ro

Viata, Acatistul si Paraclisul Sfintei intai Mucenite Tecla cea intocmai cu Apostolii

Fii primul care adauga o recenzie!
5,00Lei
In stoc

Sfânta Tecla este numită ‘întocmai cu Apostolii’ datorită râvnei de care a dat dovadă în propovăduirea Mântuitorului. Sfânta Muceniță a propovăduit pe Domnul Hristos în Listra, Derbe și până la Antiohia. Pe parcursul propovăduirii sale, Sfânta Mare...

Descriere

Viata, Acatistul si Paraclisul Sfintei intai Mucenite Tecla cea intocmai cu Apostolii

Sfânta Tecla este numită ‘întocmai cu Apostolii’ datorită râvnei de care a dat dovadă în propovăduirea Mântuitorului. Sfânta Muceniță a propovăduit pe Domnul Hristos în Listra, Derbe și până la Antiohia. Pe parcursul propovăduirii sale, Sfânta Mare Muceniță Tecla a suferit multe chinuri și a trăit până la vârsta de 90 de ani într-un munte lângă orașul Seleucia.

Sfânta este cinstită în mod special la Mănăstirea Sfânta Tecla din localitatea siriană Maaloula. Așezământul monahal adăpostește mormântul și moaștele Sfintei Mucenițe.

În România, un fragment din moaștele Sfintei Tecla se află la mănăstirea care o are ocrotitoare din localitatea doljeană Predești, la 11 km de Craiova.

Condac

Cu frumuseţea fecioriei ai strălucit, cu cununa muceniciei te-ai împodobit şi apostolie ţi s-a încredinţat, fecioară, ca unei mărite; şi văpaia focului ai prefăcut-o în rouă, iar prin rugăciunea ta furia taurului ai înfrânt-o, ca una care eşti întâia nevoitoare.

Specificaţii

  • Editor: Institutul Biblic (IBMBOR)
  • ISBN: 9789736165252
  • An aparitie: 24 Februarie 2017
  • Numar pagini: 80
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 10.5 x 15.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie