Istoricul si canonul paraclis al icoanei Maicii Domnului grabnic-ascultatoarea - Carti.Crestinortodox.ro

Istoricul si canonul paraclis al icoanei Maicii Domnului grabnic-ascultatoarea

Fii primul care adauga o recenzie!
9,50Lei
In stoc

Noua colecție Athos a Editurii Iona, închinată Sfântului Munte Athos, supranumit până nu demult Bastionul Ortodoxiei, propune cititorilor creștini, în ediții practice de buzunar, viețile pe scurt și imnologia unora dintre cei mai reprezentativi Sfinți...

Descriere

Istoricul si canonul paraclis al icoanei Maicii Domnului grabnic-ascultatoarea

Noua colecție Athos a Editurii Iona, închinată Sfântului Munte Athos, supranumit până nu demult „Bastionul Ortodoxiei”, propune cititorilor creștini, în ediții practice de buzunar, viețile pe scurt și imnologia unora dintre cei mai reprezentativi Sfinți Athoniți, încă puțin cunoscuți sau necunoscuți în România. Colecția va încerca să adapteze Predania Bisericii la înțelegerea și trăirea creștinilor prin trei elemente:
1. Viețile Sfinților aleși vor fi prelucrate spre zidirea duhovnicească a credincioșilor contemporani.
2. Textele imnologice vor fi redate integral, adică inclusiv irmoasele, podobiile și altele în general prescurtate în majoritatea cărților de cult, ca să înlesnească atenția la cuvintele rugăciunii.
3. Copertele și interioarele volumelor vor fi împodobite, pe cât posibil, cu icoanele unora dintre cei mai înduhovniciți iconari din ultimele veacuri, icoane la care creștinii să se poată închina atunci când se roagă.

Primul volum al colecției este dedicat icoanei făcătoare de minuni Grabnic-Ascultătoarea, de la Mănăstirea Dohiariu, a doua cea mai cinstită icoană din Sfântul Munte.

Troparul icoanei Maicii Domnului Grabnic-Ascultătoarea:

Înconjurați de primejdii, la icoana Curatei Maicii lui Dumnezeu și la nemărginită bunătatea ei să alergăm, întru mâhnire și durerea sufletului strigând: Degrabă auzi-ne rugăciunile, Neprihănită Fecioară, că după dreptate, pentru milele tale, Grabnic-Ascultătoare te-ai numit; că apărătoarea noastră în toată nevoia ești și gata ajutătoare în tot necazul.

Specificaţii

  • Editor: Iona
  • ISBN:
  • An aparitie: 18 Iulie 2020
  • Numar pagini: 56
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 15 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie