Unde-ti este Bucuria, omul lui Dumnezeu - Carti.Crestinortodox.ro

Unde-ti este Bucuria, omul lui Dumnezeu

Fii primul care adauga o recenzie!
18,00Lei
In stoc

Activitatea misionară şi de consiliere duhovnicească a Maicii Siluana nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sunt grăitoare în acest sens numeroasele apariţii la radio şi televiziune dar mai ales cărţile publicate la Editura DOXOLOGIA.

Descriere

Unde-ti este Bucuria, omul lui Dumnezeu

Activitatea misionară şi de consiliere duhovnicească a Maicii Siluana nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sunt grăitoare în acest sens numeroasele apariţii la radio şi televiziune dar mai ales cărţile publicate la Editura DOXOLOGIA. „Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?” este o nouă carte semnată de Maica Siluana. Ea reprezintă transcrierea convorbirilor dintre Maica Siluana şi Ramona Bădescu, avute de-a lungul anului 2006 în cadrul emisiunii „Trepte spre cer” la TV Craiova. Iată ce ne spune Maica Siluana întrebarea care dă titlul cărţii „Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?”: „Aceasta este întrebarea pe care mi-o pun mie însămi, ori de câte ori mă pomenesc încruntată sau supărată. E o întrebare care mă ajută să mă smulg din inerţia trăirilor sufleteşti supuse evenimentelor exterioare şi să mă aşez, fie şi pentru câteva clipe, în faţa Domnului meu, Cel ce S-a răstignit şi a înviat pentru ca eu să-mi aflu Bucuria în El! E o întrebare care uneori mă trezeşte, alteori mă ceartă, de multe ori mă mângâie...”.
Subintitulată „Un dialog despre suferinţă şi bucurie, dragoste creştinească şi eros, adevăr şi minciună”, această carte este o pildă de formare duhovnicească. Răspunsurile Maicii Siluana la întrebările adresate de Ramona Bădescu sunt mai mult decât nişte cuvinte menite a potoli curiozitatea unor oameni mai puţini familiari cu Biserica. Ele sunt sfaturi duhovniceşti care pot tămădui sufletele rănite de păcatul practicat cu indiferenţă. Maica Siluana ne învaţă că atunci când devenim conştienţi de frumuseţea persoanei umane, nu avem nicio scuză în săvârşirea păcatului.
Ideală pentru activitatea misionară în parohii, „Unde-ţi este bucuria, omul lui Dumnezeu?” este o cheie cu care omul ostenit de grijile veacului poate afla răspunsul la multe din întrebările care fie nu află răspuns, fie caută răspuns într-un loc viclean. Temele tratate sunt de acută actualitate, după cum reiese din capitolele cărţii: „Darul lui Dumnezeu e prezenţa Sa lucrătoare” (un dialog despre copiii doriţi şi mai ales despre copiii nedoriţi, despre tragedia avortului); „Darul lui Dumnezeu nu e numai ce se vede” (are ca temă principală iubirea conjugală şi descoperirea frumosului în persoana alături de care ne-am unit în faţa lui Hristos), „Să învăţăm să fim blânzi şi smeriţi cu inima”, „Răbdarea se învaţă”, „A fi părinte înseamnă a fi creator”, „Să nu-L căutăm pe Domnul ca pe un mort!”, „Ia-o pe firul durerii şi vei afla calea vindecării!” (care are ca temă aşa-zisa „zi” a Sfântului Valentin), „Este dansul un păcat?” (un dialog care porneşte de la întrebarea dacă Hristos „a avut simţul umorului”), „Ia-ţi neputinţa şi umblă cu puterea Mea!” (o prezentare detaliată a activităţii Centrului de Formare şi Consiliere şi a resorturilor sale duhovniceşti).

Specificaţii

  • Editor: Doxologia
  • ISBN: 9786066668958
  • An aparitie: 28 Decembrie 2010
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie