Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir. Sfantul Dimitrie cel Nou Basarabov - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir. Sfantul Dimitrie cel Nou Basarabov

Fii primul care adauga o recenzie!
14,50Lei
In stoc

Sfântul Dimitrie este singurul numit de Bisericã Mare Izvorâtor de Mir. Izvorârea de mir este unul dintre semnele de recunoaºtere a sfinþeniei. Miresmele sunt o rãmãºiþã a paradisului pierdut ºi o arvunã a paradisului aºteptat. Mirul este sintezã ºi...

Descriere

Sfantul Dimitrie Izvoratorul de mir. Sfantul Dimitrie cel Nou Basarabov

Sfântul Dimitrie este singurul numit de Bisericã Mare Izvorâtor de Mir. Izvorârea de mir este unul dintre semnele de recunoaºtere a sfinþeniei. Miresmele sunt o rãmãºiþã a paradisului pierdut ºi o arvunã a paradisului aºteptat. Mirul este sintezã ºi esenþã, pecete ºi uleiere mesianicã spre jertfire de sine izbãvitoare. Mireasma este purtãtoare de transfigurare. Cum spune o cântare din Canonul Sfântului: „Mirul cel mai lucrãtor decât focul, Sfinte Dimitrie, ajungând la toatã Biserica, curge, izvorãºte, viazã ºi lucreazã tainic, celor ce aleargã cu credinþã la el arzându-le bolile ºi gonind demonii.” Poate cã revãrsarea abundentã de mir constituie ºi o compensare a duhorilor cu totul ieºite din comun ºi insuportabile din temniþa în care era închis, dupã relatãrile sinaxarului.

Bucureștii se bucurã de patronajul Sfântului Dimitrie cel Nou (Basarabov). Este mișcãtor sã vezi în fiecare an, indiferent dacã vremea este frumoasã sau crâncenã, șiruri de credincioși de câteva sute de metri, așteptând rãbdãtori, cu flori și cu lumânãri aprinse în mânã, sã sãrute moaștele Sfântului. S-ar cuveni ca fiecare bucureștean sã facã mãcar o datã în viațã experiența unui astfel de pelerinaj în mijlocul cetãții!

Specificaţii

  • Editor: Meteor Press
  • ISBN: 9786068653556
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie