Rugaciunea - Carti.Crestinortodox.ro

Rugaciunea

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se mai produce

Cum invatam sa ne rugam? Cum inradacinam in suflet duhul rugaciunii? Cum dobandim dispozitia pentru rugaciune? Cum trebuie sa savarsim rugaciunea? Cum ne deprindem sa ne concentram atentia asupra cuvintelor rugaciunii?

Descriere

Rugaciunea

Cum invatam sa ne rugam? Cum inradacinam in suflet duhul rugaciunii? Cum dobandim dispozitia pentru rugaciune? Cum trebuie sa savarsim rugaciunea? Cum ne deprindem sa ne concentram atentia asupra cuvintelor rugaciunii? Cum sa ne rugam in marea aglomeratie de treburi? Care este in rugaciune principalul,fara de care ea nu ar fi rugaciune? Ce impiedica savarsirea corecta a rugaciunii?

Ce este rugaciunea lui Iisus si daca tuturor la este cu putinta sa se apuce de ea? Ce este inselarea duhovniceasca si cum sa nu cadem in ea? La acestea si la alte intrebari gasim raspunsuri in corespondenta Sfantului Teofan Zavoratul,care a raspuns in decursul a mai mult de douazeci de ani din chilia lui retrasa la multimea scrisorilor ce i le trimeteau din abundenta oamenii iubitori de Dumnezeu din diferite colturi ale tarii cu rugamintea de a le rezolva problemele ce se iveau. Si dintre situatiile complicate ale vietii duhovnicesti a tuturor acestor oameni nu a existat niciuna,pe care el sa nu o fi putut rezolva.

Specificaţii

 • Editor: Egumenita
 • ISBN: 9786065290228
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2008
 • Numar pagini: 172
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Mariana Gherasim 24-08-2015
  5 din 5 stele
  Preafata cartii Rugaciunea

  Rugăciunea este împărăteasa tuturor virtuţilor, este scara nevăzută, pe care sufletul se suie la Dumnezeu; rugăciunea seamănă în suflet acele seminţe, din care înfloresc în veşnicie florile raiului. Dacă nu există rugăciune, duhul omului este paralizat, viaţa lui duhovnicească încremeneşte.

  Dar cum învăţăm să ne rugăm? Cum înrădăcinăm în suflet duhul rugăciunii? Cum dobândim dispoziţia pentru rugăciune? Cum trebuie să săvârşim rugăciunea? Cum ne deprindem să ne concentrăm atenţia asupra cuvintelor rugăciunii? Cum să ne rugăm în marea aglomeraţie de treburi? Care este în rugăciune principalul, fără de care ea nu ar fi rugăciune? Ce împiedică săvârşirea corectă a rugăciunii? Ce este rugăciunea lui Iisus şi dacă tuturor le este cu putinţă să se apuce de ea? Ce este înşelarea duhovnicească şi cum să nu cădem în ea? La acestea şi la alte întrebări găsim răspunsuri în corespondenţa Sfântului Teofan Zăvorâtul, care a răspuns în decursul a mai mult de douăzeci de ani din chilia lui retrasă la mulţimea scrisorilor ce i le trimiteau din abundenţă oamenii iubitori de Dumnezeu din diferite colţuri ale ţării cu rugămintea de a le rezolva problemele ce li se iveau. Şi dintre situaţiile complicate ale vieţii duhovniceşti a tuturor acestor oameni nu a existat niciuna, pe care el să nu o fi putut rezolva.

  Sfântul Teofan Zăvorâtul a fost o personalitate unică. El a săvârşit o mare nevoinţă cu traducerea în limba rusă a moştenirii duhovniceşti lăsate de mulţimea Sfinţilor Părinţi din vechime, a marilor asceţi, a lucrătorilor desăvârşiţi ai rugăciunii minţii. Prin aceasta el ne-a descoperit nepreţuitele comori ale experienţei lor duhovniceşti, ale experienţei oamenilor a căror viaţă a fost o continuă nevoinţă în a-I face lui Dumnezeu pe plac, a oamenilor care s-au ridicat la înălţimea curăţiei şi sfinţeniei îngereşti, care au avut o asemenea putere de rugăciune încât Dumnezeu pentru ea săvârşea minuni. Cunoscând şi însuşindu-şi cu desăvârşire de la cei din vechime această înaltă ştiinţă a rugăciunii ştiinţa ştiinţelor şi arta artelor, Sfântul Teofan şi astăzi rămâne cel mai bun îndrumător pentru toţi cei ce au nevoie de ajutor duhovnicesc şi tânjesc după mântuirea sufletului lor.

  Cartea conţine sfaturile Sfântului Teofan Zăvorâtul, care ne arată cum să învăţăm să ne rugăm, care este principalul în rugăciune şi care sunt greşelile în săvârşirea rugăciunii lui Hsus. Sfaturile sunt extrase din scrisorile Sfântului Teofan adresate diferitelor persoane.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor