Romani din Paris - Carti.Crestinortodox.ro

Romani din Paris

Fii primul care adauga o recenzie!
47,00Lei
In stoc

Trei nume legendare – Eliade, Cioran, Ionesco – reunite într-o fotografie făcută în 1977 de Louis Monier în Piața Fürstenberg – așa este Louis Monier prezent în memoria colectivă a românilor. Povestea acestei fotografii merită a fi spusă. În 1977,...

Descriere

Romani din Paris

Trei nume legendare – Eliade, Cioran, Ionesco – reunite într-o fotografie făcută în 1977 de Louis Monier în Piața Fürstenberg – așa este Louis Monier prezent în memoria colectivă a românilor. Povestea acestei fotografii merită a fi spusă.

În 1977, Pierre Belfond apelează la Louis Monier, fotograf liber profesionist încă din 1968, pentru o fotografie a lui Mircea Eliade, în compania prietenilor lui Ionesco și Cioran, în vederea lansării cărții „Încercarea labirintului” . Ionesco, Cioran și Eliade au acceptat fiindcă îl cunoșteau deja cu toții pe Louis Monier, care îi fotografiase pentru editurile lor. Dragostea pentru literatură și pasiunea de a le face portrete scriitorilor l-au condus pe Louis Monier spre întâlnirea cu acești giganți ai culturii secolului XX.

În timpul întâlnirilor noastre, Louis Monier mi-a arătat mai multe fotografii cu Eliade, Ionesco și Cioran făcute de el, precum și portrete fabuloase ale lui Stéphane Lupasco, Vintilă Horia, Horia Damian, Constantin Virgil Gheorghiu, Monica Lovinescu și Virgil Ierunca. Astfel a încolțit în mintea mea ideea acestei cărți, cu mai bine de zece ani în urmă. Mi s-a părut important ca o astfel de comoară să fie arătată publicului larg.

Basarab Nicolescu
 

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736458668
  • Dimensiuni: 20 x 23.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie