×
Piramida Raiului - Carti.Crestinortodox.ro
Recenzia clientului pentru

Piramida Raiului

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
  • CrestinOrtodox 28-10-2014
    5 din 5 stele
    Introducere Piramida Raiului

    In timpurile străvechi, faraonii egipteni înălţau piramide din piatră. Unele erau înalte de cincizeci, de o sută şi chiar de peste o sută de metri. Există şi piramide de două ori mai înalte decât Biserica Sfânta Sofia de la Constantinopol, cea mai măreaţă biserică a Răsăritului Ortodox. Intr-adevăr, aceasta este o taină: de ce oare faraonii înălţau asemenea piramide gigantice în vechiul Egipt politeist? O taină greu de dezlegat.

    După toate probabilităţile, faraonii înălţau aceste structuri de piatră gigantice gândind la nemurirea lor. Ei visau la nemurirea trupului, înţelegându-se de aici şi nemurirea sufletului. Alte motive ale înălţării piramidelor ar mai putea fi slava deşartă şi o rivalitate reciprocă existentă între faraoni. Fiecare dintre aceştia a dorit să se înveşnicească pe sine printr-un astfel de monument, care s-ar fi împotrivit vremurilor şi ar fi dăinuit atât cât ţine pământul. In Cartea egipteană a morţilor există o profeţie referitoare la judecata zeului Osiris şi la nemurirea omului, însă tâlcuirea ei se poate face în nenumărate feluri, fiind destul de ambiguă. Această credinţă din vechiul Egipt despre nemurirea omului este prezentă în creştinism ca o realitate de netăgăduit. Doar în concepţia creştină însă credinţa în nemurire este curăţită de toate rătăcirile faraonice, despărţită de toate viziunile pă împărăţie, preoţi ai lui Dumnezeu şi Tatăl Său (Apoc.1, 6).

    In conformitate cu aceasta, datoria de onoare a fiecărui creştin este de a înălţa o piramidă pentru sine însuşi. Prin urmare, câţi creştini sunt în lume, tot atâtea piramide ar trebui să existe. Aceste piramide creştine trebuie să fie mult mai grandioase decât piramidele faraonilor. însă ele nu pot să fie măsurate în metri obişnuiţi. Ele se înalţă mai mult decât soarele şi luna şi mai mult decât întregul univers material. Ele se înalţă către cer şi doar de acolo sunt vizibile în întreaga lor splendoare şi frumuseţe. Nu se tem nici de vremuri, nici de ploi, nici de vânt, nici de îngheţ, nici de bombe, nici de grenade, nici de vreo forţă distrugătoare. Intreaga lume este neputincioasă înaintea acestor piramide creştine. Ele rămân în afara oricărei distrugeri şi în afara morţii. Lor le este garantată nemurirea în lume, unde numele morţii nu se pomeneşte şi boldul morţii nu se simte.

    Şi toate acestea pentru că sunt piramide duhovniceşti, deşi sunt mai reale decât orice realitate fizică. Ele sunt întemeiate pe un fundament duhovni cesc, construite în duh, înfrumuseţate în duh, întărite în duh şi hărăzite împărăţiei duhovniceşti. Trebuinţa aces-tor piramide şi planul construirii au fost arătate de către însuşi Domnul Iisus Hristos, iar constructori trebuie să fie toţi creştinii însufleţiţi de Atotputernicul Duh Sfânt pururea lucrător.

    O astfel de piramidă are nouă nivele, începând de la temelie, iar al zecelea nivel este turnul bucuriei, cu care însuşi Domnul încununează întreaga zidire. Fiecare nivel se distinge printr-o serie de lucruri deosebite faţă de celelalte niveluri. Nivelurile superioare se sprijină pe cele de sub ele, aşa cum se întâmplă şi la construcţiile obişnuite de pe pământ. Toţi iau aminte la frumuseţea zidirii, iar privirile nu se mai pot dezlipi de la ea.

    După cum este cunoscut, faraonii şi-au construit piramidele pe nisip, aducând piatră de la mare distanţă. Piramidele creştine, piramidele Raiului, îşi au însă temelia pe piatra cea tare, iar această piatră este Hristos, despre Care marele apostol spune astfel:

    Deci, dar, nu mai sunteţi străini şi locuitori vremelnici, ci sunteţi împreună cetăţeni cu sfinţii şi casnici ai lui Dumnezeu, zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a prorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos. Intru El, orice zidire bine alcătuită creşte ca să ajungă un locaş sfânt in Domnul, în Care voi împreună sunteţi zidiţi, spre a fi locaş al lui Dumnezeu în Duh (Efes. 2,19-22).

    Prin urmare, haideţi să examinăm cu atenţie planul minunat al piramidei Raiului, studiindu-l nivel cu nivel.