×
Cele mai frumoase 153 de istorisiri minunate adunate de la Sfintii Parinti - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
 • Vasiu Alexandru 15-09-2014
  5 din 5 stele
  O impartasanie primita de la inger

  Cuviosul Iosif Sihastrul (Gheron Iosif) a fost unul din marii nevoitori din Muntele Athos, care au trăit în veacul al XX-lea El a fost fiu de ţărani şi s-a născut în insula grecească Păros. La 23 de ani a venit în Sfântul Munte Athos şi a început multele sale osteneli. în luptele şi nevoinţele duhovniceşti s-a arătat foarte viteaz şi statornic, iar Dumnezeu 1-a răsplătit cu nenumărate daruri.

  Odată, la o sărbătoare, Părintele Arsenie care vieţuia împreună cu Cuviosul Iosif, a mers să se împărtăşească. Sfântul Iosif a rămas singur şi se liniştea, rostind rugăciunea lui Iisus: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul". Despre cele ce s-au petrecut în acea noapte, povesteşte chiar Cuviosul Iosif:

  - Toată noaptea aceea îmi stăruia gândul că ceilalţi părinţi se vor împărtăşi, iar eu nu sunt vrednic acestui har, din pricina păcatelor mele. După o vreme, acolo unde stăteam şi mă rugam cu rugăciunea lui Iisus, m-am oprit şi m-am concentrat asupra gândurilor mele. îmi doream foarte tare să mă împărtăşesc cu Trupul şi Sângele Domnului. Am început o rugăciune ca un plâns, care era ca o mustrare de sine, iar mai apoi am simţit că este cineva lângă mine. Mă rugam cu ochii închişi. Iar când i-am deschis am văzut înaintea mea un înger foarte strălucitor, care a umplut toată chilia de o lumină nepământească. în mână ţinea un vas foarte frumos şi strălucitor, ce era atât cât putea să-1 încapă palma sa L-a deschis cu atenţie, s-a apropiat de mine cât a trebuit şi, cu multă evlavie şi luare aminte mi-a dat în gură o părticică din Sfântul Trup al Domnului. Apoi, privindu-mă cu un surâs plăcut, a închis vasul şi s-a înălţat la cer. în toată ziua aceea mintea mi-a fost robită de acea minunată vedenie, iar inima mi s-a umplut de dragoste pentru Domnul nostru Iisus Hristos şi nu mi-am mai adus aminte de nici un lucru pământesc.