Razboiul nevazut - Carti.Crestinortodox.ro

Razboiul nevazut

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Cartea aceasta invata nu despre o lupta sensibila si vazuta;nu despre lucruri trupesti si trecatoare,ci despre razboiul spiritual si nevazut,in care intra fiecare crestin chiar din ceasul botezului si fagaduintei sale in fata lui Dumnezeu de a se lupta in

Descriere

Razboiul nevazut

 "Voi mergeti astazi la bataie asupra vrajmasului;sa nu slabeasca inima voastra,nu va temeti,nu va ingroziti,nici sa nu dati inapoi,ca Domnul Dumnezeul vostru merge inaintea voastra ca impreauna cu voi sa bata pe vrajmasi si sa va mantuiasca"(Deut.XX,3-4).
Intr-adevar cartea aceasta invata nu despre o lupta sensibila si vazuta;nu despre lucruri trupesti si trecatoare,ci despre razboiul spiritual si nevazut,in care intra fiecare crestin chiar din ceasul botezului si fagaduintei sale in fata lui Dumnezeu de a se lupta in acest razboi si a muri pentru numele Lui dumnezeiesc.
Insa cartea aceasta se ocupa de vrajmasii netrupesti si nevazuti,care sunt diferitele pasiuni si dorinte ale carnii,pacatului si demonului si care zi si noapte nu inceteaza a lupta impotriva ta.
Dupa cum spune dumnezeiescu Pavel:"Lupta noastra nu este impotriva carnii si sangelui,ci impotriva capeteniilor,impotriva puterilor,impotriva stapanilor intunericului acestui veac si impotriva duhurilor rautatii de sub cer" (Efes. VI,12).
Si ea mai spune ca ostasii care au sa se arunce in aceasta lupta sunt toti crestinii. Conducatorul lor este Domnul nostru Iisus Hristos,insotit de toti coloneii si si capitanii Sai,adica de toate cetele ingerilor si sfintilor. Campul de bataie si terenul in mijlocul caruia are loc acest razboi este inima noastra si toata natura launtrica a omului.
Durata razboiului este toata viata noastra.

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN: 9737952685
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2006
  • Numar pagini: 232
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
  • Miruna Stefan 18-06-2015
    5 din 5 stele
    Neîncrederea de sine şi speranţa în Dumnezeu

    Cum poate cineva să ştie că lucrează cu neîncrederea de sine ori cu perfecta speranţă în Dumnezeu?

    Deseori unii cred ca n-au nici-o încredere într-înşii şi că toată nădejdea lor este numai în Dumnezeu. Totuşi, în realitate nu-i aşa Ei sunt siguri de biruinţele lor. Dar dacă se întâmplă eşecuri în treburile lor, se întristează de declin, exasperează. Dar nu se opresc aici ci socot că în viitor vor fi în stare să facă ceva mai bun. Acesta-i un indiciu sigur că înainte de declinul lor au fost încrezători într-însii iar nu în Dumnezeu.

    Iar dacă supărarea şi necazul lor este mare e evident că s-au încrezut într-înşii şi foarte puţin în Dumnezeu. Fiindcă cel ce nu are încredere în sine şi nădăjduieşte în Dumnezeu, când se întâmplă de nu izbuteşte în ceva, nu-i tare surprins nici întristat aşa de mult. El înţelege că acest insucces vine peste dânsul din cauza incapacităţii lui şi a puţinei nădejdi ce are în Dumnezeu. Mai ales nu se mai încrede în sine şi sporeşte nădejdea în Dumnezeu. Nu mai ascultă de pasiunile care sunt cauza căderii lui.

    Sunt oameni care par virtuoşi şi duhovniceşti, dar când cad în vreo nenorocire nu sunt în stare să-şi redobândească pacea. Dacă, dorind să scape de marile nenorociri venite asupra lor din cauza iubirii de ei înşişi, aleargă la Părinţii duhovniceşti, au găsit leacul. De la dânşii ei primesc mare putere să lupte şi să sfărâme stâncile păcatului. Ei primesc forţă împotriva lor înşişi cu prea sfânta taină a Mărturisirii şi a Pocăinţei.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor