Povestiri din alte vremi - Carti.Crestinortodox.ro

Povestiri din alte vremi

Fii primul care adauga o recenzie!
24,00Lei
In stoc

Orice eveniment mai important ar avea loc azi la Jockey Clubul Român, Constantin Avramescu va fi acolo. Cu o combinație rară de boierie, relaxare, sobrietate și umor, așa cum îi șade bine unui om de lume, Constantin Avramescu va ști să conducă așa cum...

Descriere

Povestiri din alte vremi

Orice eveniment mai important ar avea loc azi la Jockey Clubul Român, Constantin Avramescu va fi acolo. Cu o combinație rară de boierie, relaxare, sobrietate și umor, așa cum îi șade bine unui om de lume, Constantin Avramescu va ști să conducă așa cum se cuvine orice întâlnire. De ce vorbesc aici despre Jockey Club? Pentru că această instituție de prestigiu a rămas unul dintre ultimele bastioane ale unei lumi pe care comunismul a încercat să o distrugă: vechea „lume bună” românească, urmașii boierimii române și ai marii burghezii, ai elitelor intelectuale, diplomatice și creative. Din păcate, comunismul a reușit să risipească mare parte din vechile elite și, în bună măsură, să creeze „omul nou”. Totuși, există încă persoane și familii care duc mai departe istoria, tradițiile și valorile unei lumi care a făcut România.
Boierimea și marea burghezie românească sunt „vinovate” de multe: de la biserici, școli și spitale, la partide, instituții și la nașterea sentimentului național, de la păstrarea statalității în timpul stăpânirii otomane, până la obținerea independenței și nașterea României Mari. Chiar și mulți dintre marii noștri scriitori și artiști se trag din familii boierești. Nicio țară civilizată nu poate ignora sau disprețui o astfel de categorie socială.
Și Constantin Avramescu aparține acestei lumi căreia îi datorăm, în bună parte, țara în care trăim. Am îndrăznit să-l încurajez să-și scrie însă și amintirile mai vechi, cele legate de familie, de primii ani de viață și de adolescența trăită înaintea și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Filip-Lucian Iorga

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736458682
  • An aparitie: 27 Mai 2018
  • Numar pagini: 130
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie