Poezii - Carti.Crestinortodox.ro

Poezii

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
20,00Lei
In stoc

Volumul de fata contine poemele cele mai reprezentative pentru tema centrala a poeziei mistice scrise de Zorica Latcu - iubirea dintre spiritul uman si Dumnezeu. 

Descriere

Poezii

Acest volum reflecta totodata viziunea poetica a maicii Teodosia, tehnica si stilul poetic, dar, mai ales, conceptia sa profund teologica despre lume si viata.

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731360508
 • An aparitie: 20 Ianuarie 2008
 • Numar pagini: 288
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Viorel 23-02-2014
  5 din 5 stele
  Volum de inspiraţie religioasă

  Terminand studiile, ea va lucra ca si "preparator principal", la Institutul Roman de Lingvistica, din localitatea Cluj. Cu aceasta ocazie, Zorica Latcu va colabora la intocmirea "Dictionarului Limbii Romane", al Academiei Romane, coordonat de Sextil Puscariu.

  Zorica Latcu a inceput sa scrie inca din vremea studiilor, pe cand se afla in Cluj. Incepand cu anul 1941, poeziile sale ajung sa fie publicate in revista "Gandirea". Desi primele ei poezii erau inspirate din cultura laica si din mitologie, in scurt timp va avea loc "increstinarea" acestora, de sub condeiul Zoricai luand nastere unele dintre cele mai frumoase poezii crestine romanesti.

  Primul volum de poezii, numit "Insula Alba", a vazut lumina tiparului in anul 1944, la Editura Dacia Traiana, in Sibiu. In anul 1948 va aparea cel de-al doilea volum de poezii, sub titlul "Osana Luminii", la Editura Episcopiei din Cluj, iar peste numai inca un an, apare cel de-al treilea volum, numit "Poemele Iubirii", la Editura Ramuri, in Craiova.

  O biografie interesanta o gasiti aici http://www.crestinortodox.ro/parinti/zorica-latcu-maica-teodosia-125762.html

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor