Pentru o intelegere a adolescentei. Primavara innegurata - Carti.Crestinortodox.ro

Pentru o intelegere a adolescentei. Primavara innegurata

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
16,00Lei
In stoc

Această carte despre adolescenţă încearcă să‑i sen­­sibilizeze pe toţi cei care au copii aflaţi în ­aceas­tă perioadă a vieţii, pe toţi cei ce catehizează adolescenţi sau le predau acestora, dar şi pe noi, cei care dorim să ne înţelegem mai bine ...

Descriere

Pentru o intelegere a adolescentei. Primavara innegurata

Această carte despre adolescenţă încearcă să‑i sen­­sibilizeze pe toţi cei care au copii aflaţi în ­aceas­tă perioadă a vieţii, pe toţi cei ce catehizează adolescenţi sau le predau acestora, dar şi pe noi, cei care dorim să ne înţelegem mai bine propria adolescenţă, care, deși a tre­cut, a lăsat urme adânci. Deoarece orice adolescenţă la­să urme, mai mici sau mai mari, în sensul că lasă treburi nerezolvate, stadii de dezvoltare fizică sau sufletească ce trebuiau împlinite şi nu s‑au împlinit. Iar aici vorbim despre particularităţi care ne constrâng de obicei caracterul, ca nişte slăbiciuni sau nişte lipsuri, ca nişte elemente de imaturitate, care îngreunează propria noastră viaţă şi pe a celor din jur.
Pe toţi cei care se confruntă cu dificultăţile adolescenţei lucrarea de faţă îi călăuzeşte la rezolvare prin înţelegere. Fără a propune soluţii universale şi infailibile (care nu pot fi decât false), părintele Vasilios Thermos, preot şi specialist practicant în psihologia juvenilă, ne dă premizele şi instrumentele indispensabile pentru un diagnostic corect al problemelor şi pentru găsirea soluţiei potrivite fiecărui caz concret. Oferim cititorului român această carte cu convingerea că fiecare va recunoaşte în ea probleme proprii sau ale celor apropiaţi şi cu nădejdea că fiecare va găsi în ea nu numai informaţia, ci şi inspiraţia de

Traducere din limba greacă de Pr. Șerban Tica

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731362724
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2011
 • Numar pagini: 176
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • CrestinOrtodox 20-05-2015
  5 din 5 stele
  Introducerea cartii Pentru o intelegere a adolescentei. Primavara innegurata

  Această carte despre adolescenţă încearcă să-i sensibilizeze pe toţi cei care au copii aflaţi în această perioadă a vieţii, pe toţi cei care catehi-zează adolescenţi sau le predau acestora, dar şi pe noi, cei care dorim să ne înţelegem mai bine propria adolescenţă, care, deşi a trecut, a lăsat urme adânci. Deoarece orice adolescenţă lasă urme, mai mici sau mai mari, în sensul că lasă treburi nerezolvate, stadii de dezvoltare fizică sau sufletească ce trebuiau împlinite şi nu s-au împlinit. Iar aici vorbim despre particularităţi care ne constrâng de obicei caracterul, ca nişte slăbiciuni sau nişte lipsuri, ca nişte elemente de imaturitate, care ne îngreunează viaţa proprie şi pe a celor din jur.

  Să încercăm să împlinim această năzuinţă a noastră prin analizarea sistematică a tuturor elementelor acestui fenomen foarte complex numit adolescenţă. Să nu ne grăbim să credem că am înţeles adolescenţa înţelegând doar o parte a ei, oricât de importantă ar fi. De asemenea, să apelăm la ajutorul bibliografiei esenţiale şi să folosim des exemplele reale, provenite de la adolescenţi reali sau din literatură.

  Datorită naturii complexe a adolescenţei, este necesară o lucrare care să o abordeze în mod unitar şi profund. Fiecare carte care abordează această temă propune anumite idei tematice, priveşte dintr-o anumită latură şi cu o anumită metodă, lucru care denotă existenţa unei multitudini de abordări complementare. De obicei, cărţile care se concentrează asupra prefacerilor psihologice ale adolescentului nu se referă la preocupările lui existenţiale, în timp ce cărţile care accentuează şi subliniază mai mult latura duhovnicească şi morală subestimează prefacerile lui intrapsihice. In cartea de faţă, abordarea temei încearcă să dea o viziune complexă şi unitară asupra elementelor considerate absolut necesare pentru o mai bună înţelegere a acestei vârste, deopotrivă interesantă şi provocatoare.

  Preocupându-mă mult timp de viaţa adolescenţilor, am învăţat multe, nu doar sub aspect in telectual, ci şi sub aspectul dezvoltării lor existenţiale. O mică parte din aceste învăţăminte doresc să le împărtăşesc şi altora care au interese şi responsabilităţi similare. Mulţumesc adolescenţilor care mereu ne învaţă cum să ne şlefuim simţurile sufletelor noastre şi cum să ne umanizăm tot mai mult!

  Această carte se dedică miilor de adolescenţi care au împărtăşit aceleaşi trăiri cu cei din jurul lor. Alegerile lor sunt clare şi grăitoare pentru ei. Numele lor sunt adevărate. Ne străduim ca recunoştinţa noastră pentru ei să fie la fel de autentică şi înflăcărată pe cât sunt şi sentimentele lor.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor