Pelerinul nerugator. Ganduri despre duh si lume - Carti.Crestinortodox.ro

Pelerinul nerugator. Ganduri despre duh si lume

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Eseurile și poemele sale în proză sunt tot atâtea pelerinaje interioare dinspre imediat spre eternitate, mereu atent la provocările actualității și mereu ispitit de tâlcul care o transcende.

Descriere

Pelerinul nerugator. Ganduri despre duh si lume

Om cu competențe manageriale, doctor în economie și cadru universitar, autorul acestei cărți dovedește prin scrisul său discret esențializat, că are, mai presus de toate, harul marilor gratuități, gravitând spiritual, ca un fluture serafic, în jurul luminii neînserate. Eseurile și poemele sale în proză sunt tot atâtea pelerinaje interioare dinspre imediat spre eternitate, mereu atent la provocările actualității și mereu ispitit de tâlcul care o transcende. Sub pana sa - cuvintele trag spre maiestatea unică a Cuvântului, întruchipând un creștinism lucrător, viu și smerit, mai puțin rugător decât s-ar vrea și mai adânc rugător decât se crede.

Specificaţii

 • Editor: Christiana
 • ISBN: 9789731913735
 • An aparitie: 20 Februarie 2015
 • Numar pagini: 126
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • CrestinOrtodox 11-06-2015
  5 din 5 stele
  Cu degetul pe rana copilului contemporan

  Determinare temporală şi spaţială a momentului conceperii, un simplu proces de inseminare naturală?
  Dorit sau nedorit, copilul se naşte că „aşa a binevoit Dumnezeu"!
  Conştientizarea voinţei lui Dumnezeu este principalul atribut pentru naşterea copilului.
  Copilul nedorit nu apare într-un plan sufletesc, apare din îngăduinţa lui Dumnezeu şi acceptarea, la un moment dat, a situaţiei de către părinţi. Aşa ar fi abordarea clasică.
  Dar orice frământare, întrebare sau calcul îşi pun stigmatul asupra dorinţei care ar veni curat, ca o împlinire a voinţei divine, a iubirii şi a vieţii.
  Copilul să nu apară la curriculum vitae sau la blazonul faţă de lume. Să nu fie o modă la modă pentru activele excedentare ale familiei. Alături de casă, serviciu bun şi maşină, trebuie musai şi un copil. Dar nu mai mult, o simplă relaţie de conversie excedent - deficit.
  Copilul să nu apară ca o încununare a carierei, după studii avansate şi cai putere. El nu este un activ corporal, nici perla coroanei dintr-o familie care ţine la blazon sau nume, de dragul şi semeţia lumii.
  El e mititel, cu puţin micşorat faţă de îngeri!
  Copilul e rodul dragostei părinţilor, spre voia şi bucuria lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului.
  Copilul să nu apară într-o familie seacă de frunze şi fruct.
  Iubirea nu este o simplă ocrotire. La colici fiziologice sau financiare, dezechilibrul va fi mare.
  Oboseala părintelui contemporan este determinată de chinuitoarea dedicare faţă de chipul cioplit. Părintele contemporan îşi vede plăcerea şi starea de confort limitate.
  Iubirea presupune jertfă, tot ce este fără jertfă este patimă, rutină, orice altceva, dar iubire niciodată.
  Dacă părinţii sunt plictisţi şi obosiţi de prea multă grijă lumească, dacă sunt comozi, dacă nu mai ard mistuitor în iubire, dacă nu le mai răsare bucuria la buna vedere după ziua de muncă, copilul vine nevinovat pe lume şi va purta pe umeri un ansamblu statuar frumos Ia vedere, cenuşiu la simţire.
  Copilul conceput şi născut într-o famile îmbătrânită de griji şi detalii la anatomia nimicului va prelua nebunia detaliului aprehensiv şi ipohondrie.
  Copilul să nu fie rezultat al contractului social, aşa devine o simplă dispoziţie tranzitorie.
  Copilul născut acolo unde banii fac şi desfac va fi o simplă afacere. Costurile mari de timp şi bani vor dezechilibra mai devreme sau mai târziu balanţa comercială a două entităţi competitive care au avut la un moment dat o afacere comună.
  Copilul conceput din greşeală va simţi povara regretelor părinţilor.
  Copilul conceput şi născut în familii cu itinerarii casnice, dus la serviciu - venit de Ia serviciu -făcut piaţa - plătit facturile - discuţii privind împărţirea sarcinilor - tăiat frunză la câini pe tabletă va prelua lentoarea neinvazivă a familiei.Copiii născuţi în familii plictisite şi supărate pe viaţă vor găsi substituenţi ai bucuriei şi iubirii în plăceri rutiniere sau pătimaşe. Plăcerile substituente ale bucuriei sau iubirii sunt contra naturii şi vieţii. Devenite obişnuinţe, au finalitate dramatică.
  Fie, Doamne, mila Ta spre noi!
  Cosmin Stoica

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor