Pacatul si starile psihopatologice - Carti.Crestinortodox.ro

Pacatul si starile psihopatologice

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Ceea ce trebuie sa afle omul, oricare ar fi el, este ca pacatul nu este intai de toate un concept teoretic si parte a unui discurs religios teologic de care poate sa fie total si justificat dezinteresat, ci este o stare reala care ii afecteaza viata.

Descriere

Pacatul si starile psihopatologice

Ceea ce trebuie sa afle omul, oricare ar fi el, este ca pacatul nu este intai de toate un concept teoretic si parte a unui discurs religios teologic de care poate sa fie total si justificat dezinteresat, ci este o stare reala sau o multitudine de stari reale care ii afecteaza viata in adancul ei.

Din multiple motive, pacatul este perceput ca o consecinta a nerespectarii unor conventii, legi, porunci, canoane. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l inteleaga oricine este ca pacatul, inainte de orice, este un esec existential, o abatere mai mica sau mai mare de la modul corect sau sanatos de a trai.

Daca omul este chemat sa traiasca pentru a manca, a bea, a se distra, a dormi si nimic mai mult, atunci asezarea si ramanerea pe drumul implinirii echivaleaza cu a manca, a bea, a te distra si a dormi.

Daca, insa, omul este mai mult decat mancare, bautura, distractie si somn, ceea ce suntem obligati sa acceptam tot sub presiunea evidentelor, daca omul este de exemplu o fiinta chemata sa iubeasca si implinirea lui vine din a iubi si a fi iubit, atunci va trebui sa accepte ca sunt situatii, stari, lucruri, fapte, care il mentin pe aceasta traiectorie sau altele care-l abat de la aceasta traiectorie.

Specificaţii

  • Editor: Bizantina
  • ISBN: 9786068112190
  • An aparitie: 01 Iulie 2012
  • Numar pagini: 192
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14.5 x 21.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
  • Vladimir 04-05-2014
    5 din 5 stele
    Obstacole care adancesc sau accentueaza complexul de inferioritate

    Odată cu trecerea anilor, cănd omul se dezvoltă fizic şi raţional, dispare sentimentul neputinţei şi scapă de complexul de inferioritate. Există însă cazuri în care acest parcurs normal este împiedicat.

    Apar obstacole care nu numai că-i împiedică pe unii copii să-şi formeze un sentiment normal de reuşită în viaţă, ci şi adâncesc sau accentuează complexul de inferioritate.

    Există anumite motive care nu doar îi împiedică pe copii să dobândească, măcar pentru o zi, sentimentul că reuşesc să se descurce, să răzbat în această lume, ci sporesc şi mai mult sentimentul de inferioritate.

    Unii copii pot trăi astfel de situaţii, pot întâmpina astfel de piedici - în special acasă, dar şi la şcoală, fiindcă anii de şcoală constituie perioada în care se pot întâmpla astfel de lucruri - piedici care nu numai că îi vor opri de la o dezvoltare normală, ci le vor adânci complexul pe care-lau. Adică îl vor traumatiza pe copil, îl vor răni, iar această rană va persista multă vreme. Şi va fi nevoie de multă strădanie din partea unui specialist pentru ca tânărul, cu ajutorul lui Dumnezeu, să se vindece şi să scape.

    In continuare, autorul se referă la câteva piedici care ţin de fire, cum ar fi o structură delicată.
    Sensibilitatea şi fragilitatea unui copil este deja o piedică a firii. Iar dacă nu este ajutat mult acasă şi mai apoi la şcoală, această structură îi va provoca ulterior numeroase răni şi traume sufleteşti.
    Amintim câteva dezavantaje ale firii, cum ar fi structura delicată, un trup mic şi deformat sau un handicap fizic.

    Acestea sunt piedici naturale, dezavantaje ale structurii fizice, care însă contribuie la trauma sufletească.

    Un handicap fizic sau dificultăţile de exprimare provoacă o mare suferinţă, care îi împiedică pe copiii sensibili în competiţia lor cu ceilalţi.

    Iar dacă aceşti copii nu se bucură de un mediu potrivit, de o grijă specială din partea părinţilor şi a dascălilor, este aproape inevitabil să se manifeste complexul de inferioritate.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor