Oameni si animale. O perspectiva teologica si etica - Carti.Crestinortodox.ro

Oameni si animale. O perspectiva teologica si etica

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Cartea de față vine să ocupe un gol imens în literatura religioasă creștină publicată în România și este cu atît mai necesară în aceste zile în care sîntem martorii unui comportament deviant la adresa animalelor. Lucrarea pornește nu doar de la textul...

Descriere

Oameni si animale. O perspectiva teologica si etica

Cartea de față vine să ocupe un gol imens în literatura religioasă creștină publicată în România și este cu atît mai necesară în aceste zile în care sîntem martorii unui comportament deviant la adresa animalelor. Lucrarea pornește nu doar de la textul Scripturii, ci se apleacă și asupra tradiției bimilenare a creștinismului, reflectată în scrierile Părinților Bisericii și în viața multor sfinți sau pustnici, ceea ce arată că problema relației omului cu animalele nu este doar o „găselniță” a modernității, ci e adînc înrădăcinată în tradiția creștină ca punct constant de reflecție.

„Tăcerea cu care pînă astăzi Bisericile creştine par să fi învăluit tema animalelor şi a drepturilor lor e ruptă din cînd în cînd de cîte o mică-mare carte ca aceasta, pe care eu şi alţii ca mine, care ne dedicăm viaţa lor, o primim cu profundă recunoştinţă. Am perceput deseori suferinţa credincioşilor în faţa acestei tăceri, incapabili să accepte excluderea din planul de mîntuire al lui Dumnezeu a fidelilor lor prieteni de viaţă. Unii chiar s-au îndepărtat de Biserică tocmai din acest motiv, apropiindu-se poate de cultele orientale. Eu însămi am întîmpinat greutăţi în a răspunde coerent şi fără ezitări, sprijinindu-mă pe textele sacre, atacurilor îndreptate împotriva mea, de aceea simţeam nevoia de aprofundare” (Sara Turetta).

Lucrarea „Oameni şi animale” este, deci, un eveniment nerepreţuit, cu atît mai mult pentru publicul din Romînia, care în aceste zile reflectă asupra valorii şi rolului animalelor în societate.

Specificaţii

  • Editor: Ratio et Revelatio
  • ISBN: 9786069352298
  • An aparitie: 09 Februarie 2013
  • Numar pagini: 160
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 18 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie