Noi marturii despre parintele Arsenie Boca - Carti.Crestinortodox.ro

Noi marturii despre parintele Arsenie Boca

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Sfântul Ilie, cât de mare prooroc era, simţea nevoia ca poporul să se apropie de el. „Apropiaţi-vă de mine” zicea Sfântul Ilie către poporul rătăcit al lui Israel. „Apropiaţi-vă de mine”, parcă ar vrea să ne spună preacuviosul Părintele nostru Arsenie, în

Descriere

Noi marturii despre parintele Arsenie Boca

P.S. Daniil Partoşanul:  Sfântul Ilie, cât de mare prooroc era, simţea nevoia ca poporul să se apropie de el. „Apropiaţi-vă de mine” zicea Sfântul Ilie către poporul rătăcit al lui Israel. „Apropiaţi-vă de mine”, parcă ar vrea să ne spună preacuviosul Părintele nostru Arsenie, în toate zilele de prăznuire ale acestei sfinte mănăstiri, în toate zilele de pomenire, în toate zilele de hram şi de praznic, şi în duminici şi sărbători. „Apropiaţi-vă de mine” pentru că cine se apropie de Sfinţi se apropie de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu transpare prin Sfinţi şi ni se descoperă prin Sfinţi. Sfinţii, spun teologii ortodocşi, sunt, întru-un fel „întruparea Duhului Sfânt”. „Apropiaţi-vă de mine!”. Şi tot poporul s-a apropiat de Sfântul Ilie. A părăsit poporul pe preoţii lui Baal, s-a depărtat poporul de cei care-l duceau în rătăcire şi idolatrie şi s-a apropiat din nou de omul lui Dumnezeu, de Sfântul Ilie. Aceasta este salvarea, aceasta este soluţia şi pentru neamul nostru ortodox de pretutindeni: să se apropie de Hristos apropiindu-se de sfinţi, să se apropie de sfinţi ca să se poată apropia de Dumnezeu. Simţim cu toţii, iată, după aproape 14 ani de la plecarea în veşnicie a Părintelui Arsenie, că poporul nostru românesc simte cine a fost, cine este şi cine mijloceşte în mod deosebit. Simte poporul şi se apropie de mănăstirea Prislop, de Părintele Arsenie, de mormântul sfinţiei sale, aşa cum avea să spună cu puţin timp înainte să plece dintre noi: „Va lua ţara foc din Prislop!”. E vorba de focul ceresc, de focul Duhului Sfânt, de focul harului lui Dumnezeu şi prin tot ceea ce se scrie bine, şi prin tot ceea ce se publică bine despre Părintele Arsenie, se simte că poporul are o sete duhovnicească deosebită care nu i se poate astâmpăra decât prin cuvântul cel viu şi adevărat al lui Dumnezeu, transmis nouă prin Sfinţii Părinţi, de la Sfinţii Apostoli şi până la Sfinţii zilelor noastre.

Specificaţii

 • Editor: Agaton
 • ISBN: 9789739973991
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2005
 • Numar pagini: 128
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Marius Cernea 18-05-2015
  5 din 5 stele
  Avea darul înainte vederii

  „Ce-i, măi? Nu te lasă profesorul acela în pace... Lasă că-l punem noi la rugăciune aici". Pe moment nu am realizat, eram doar fericită că m-a liniştit, însă după aceea mi-am dat seama că eu nici nu vorbisem cu sfinţia sa şi nu ajunsesem să-i spun nimic de acest profesor care ne făcea probleme tuturor! A ştiut ce e cu mine înainte să deschid gura şi mi-a spus clar că va fi bine!

  Acest eveniment mi-a marcat existenţa (profesorul a fost piatra de poticnire şi de smerire extrem de folositoare pentru sufletul meu şi mi-a arătat infinita dragoste a lui Hristos şi a Părintelui Justin, mai ales că eu II vedeam pe atunci pe Hristos ca pe un aspru Judecător) şi mi-au întărit convingerea că dragul nostru Părinte Justin este un sfânt. Era un sfânt în trup, acum este un sfânt între sfinţii lui Hristos.

  Poate pentru sfinţiile voastre, aceste evenimente nu înseamnă mare lucru, dar oricât de mici ar părea, ele întăresc convingerea că Părintele Justin Pârvu avea darul înainte vederii, pe care îl folosea cu mare discernământ. Au fost şi multe alte întâmplări care s-au petrecut în viaţa mea, lucruri minunate datorită dragului Părinte Justin. De câte ori dădeam pomelnice la Petru Vodă, la Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu, mai ales pentru probleme grele, ele se rezolvau.
  Mihaela Alecsandru

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor