Memoriile unui isihast. Vol. 2 - Carti.Crestinortodox.ro

Memoriile unui isihast. Vol. 2

Fii primul care adauga o recenzie!
20,00Lei
Nu se afla in stoc

M-a izbit întotdeauna felul în care părintele Ghelasie ştia să fie viu: prin cuvânt, prin gest, prin privire... Totul era molipsitor de viu la el, era învietor. A deveni creştin în proximitate a părintelui era drum de la amorţire şi indiferenţă la viaţă.

Descriere

Memoriile unui isihast. Vol. 2

M-a izbit întotdeauna felul în care părintele Ghelasie ştia să fie viu: prin cuvânt, prin gest, prin privire... Totul era molipsitor de viu la el, era învietor. A deveni creştin în proximitate a părintelui era drum de la amorţire şi indiferenţă la viaţă. Prin părintele am înţeles creştinismul nu ca pe o învăţătură, ci ca pe propria-mi înviere.

Vocaţia creştinului, şi mai ales a celui care liturghiseşte, este de a deveni cercetător în ale Duhului, experimentator în acel spaţiu de revelare a prezenţei dumnezeieşti care este „laboratorul” liturgic. Nu există creştin fără experierea harului, după cum nu există nici cercetător onest în ale Duhului care să se ascundă în spatele bibliografiei teologice, care să rămână simplu manipula tor de concepte religioase, fie aceasta şi cu îndemânare academică. Părintele, pentru mine, face parte din categoria celor care fac din experienţa Duhului însăşi viaţa lor.

    Pr. dr. Răzvan Ionescu,
    Parohia creştin-ortodoxă
    Sf. Parascheva-Sf. Genoveva.,
    St. Sulpice, Paris
 

Specificaţii

  • Editor: Platytera
  • ISBN: 9789738788022
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2011
  • Numar pagini: 336
  • Tip carte: Cartonată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14.5 x 21 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie